Dödsfällor för djur

Min värld går i snigeltakt

 Ännu en av de där grå dagarna, lite kallare och framförallt torrt på marken, lite isigt här och där men det gör inget lyckan är att komma hem med en hund som är torr.

På nyår så såg jag att folk skickade iväg de vackra och tysta Thailändska lyktorna, ahh de ska bli min nyårs grej tänkte jag till jag läste lite mer om dem. Aldrig får man vara glad helt och hållet.

Så vackert

De seglar iväg och hamnar kanske på en åker där bonden senare kör med slåttermaskinen. De metallbitar som är kvar av lyktan blir då små bitar som hamnar i rundbalarna, sånt sker redan med läsk och ölburkar folk slänger i kanten av åkrar. När sen djuren fodras så får de vassa metallbitar i sig vilket blir en dödsfälla för dem.

Ruskiga tanke jag som älskar kor …

Rester av en lykta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här hemma är det tyst, jag kan sitta här och lyssna på klockan som tickar sig fram, ibland tänker jag att det är min tid som går, men jag mår bra av lugnet och tystnaden. Det är så dubbelt det där med ensamhet kontra sällskap. Förr var det mest sällskap som gällde men nu dras jag åt ensamheten, den självvalda. 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer på “Dödsfällor för djur

 1. Ja, jag läste också om dessa lyktor vid nyårstid, de kan fastna både här och där, på hustak mm. Så jag gav upp tanken att använda mig av dessa.
  Hoppas du får en skön kväll… Kram!

 2. Vår son sa att de även ställer till med många bränder, fastnar i träd och ger brandkillarna ett helsike.
  Kväll är det, maken glor på handboll och när det är slut ska vi ila iväg till Ica och handla. Jag har även hunnit med att hämta marsipangrisen på dagis hans pappa skulle ev bli sen, de åt båda middag här.
  Kram

 3. Jag som också tyckte att lyktorna var ett så bra alternativ tvekar nu. Kanske kan metalldelen omarbetas för tanken är verkligen god.

  Torra jyckar är toppen!

  Kram

 4. Oj!
  Nä, det hade jag verkligen inte tänkt på.
  Jag vet om det där med läsk och ölburkar som slängs ute på åkrar osv.
  Men hade inte en tanke på det gällande de där ljusballongerna.
  Jag tänkte förra året att jag minsann ska skicka iväg en sådan där på nyår istället för raketer.
  Men nä, nu tänker jag absolut inte göra det.

  Stackars djur.
  Kram

 5. Jag har varit med om att en lykta orsakat att det brunnit i ett träd. Inte så skoj kan jag säga 😦 Och ja, jag tycker också om djur så därför skickar inte jag upp några lyktor nå mer.

  Nyår firade jag i en skogskoja skålandes i julmust. Inga raketer, inga lyktor. Det var en ny upplevelse och himla skönt.

  Ensamhet är härligt när den är självvald.

  kram

 6. Meeeh! Min tanke var precis som din när jag såg alla fina lyktor segla iväg men det är ju inte bra om det resulterar i elände.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s