Nytt golv

 

Igår la maken och sonen in nya golvet i stugan, det ser så fint ut. Farmor öppnade sitt dagis för marsipangrisen. Vi hade en mysig dag och kväll, trötta var vi båda när golvläggarna kom hem.

Nästa helg hoppas jag att vi alla kan åka dit tillsammans med sonens vän som är elektriker. Köket ska beställas inom två veckor och vi får nog se till att vi får allt kört till landet för det är ju både kyl/frys och spis. Lättast är väl att betala för att få det hela hopplockat och fraktat dit det ska.

Många tankar har jag men det blir inte så mycket mer, det är tungt sedan länge med kroppens alla leder och dessa förbaskade småblödningar jag ständigt får under fötterna och ibland på händerna. Antar att det är en biverkan av tabletterna, så det som så mycket annat förväntas jag leva med … tycker inte att jag har något direkt att välja på. Byter jag tabletter så får jag säkert något annat skit av dem i stället. Det gäller att suga på karamellen de dagar som är bra.

Konstigt hur jag har anpassat mig till ett liv som inte är i närheten av mitt tidigare liv och att jag ändå mår bra i skallen av det jag tar mig för. Allt krut samlar jag ihop och lägger på mitt älskade barnbarn, han kramar ur mig musten men lämnar äkta skratt och livsenergi som gör att jag orkar ta nya tag. Vilken gudomlig tur att han finns i mitt liv och jag hoppas att han har tur som har mig i sitt.

Bilden är så hjärtknipande att jag måste sätta in den … men egentligen tycker jag inte att uteliggare och missbrukare ska ha hundar, kan aldrig vara bra för hundarna att leva dessa liv.

6 reaktioner till “Nytt golv

 1. Naww, det var verkligen en gripande bild. Men man kan ju kanske tänka sig att det är två hemlösa krakar som har funnit varandra? Eller att de har blivit det tillsammans.
  Alla kan och vill ju inte skiljas från sin bäste vän även om situationen är svår.
  Kram på dig 🙂

 2. Väldigt tjusigt golv. Vad duktiga karlar du omgivs av 🙂
  Kommer säkert bli en mysig stuga sedan när allt är installerat och klart.

  Kram på dig!

 3. Vilket fint golv! Det kommer nog bli hur fint som helst i er stuga när allt blir klart.
  Härligt med ditt lilla barnbarn som ger kraft och så mycket mening i tillvaron.
  Kram! 🙂

 4. Blir finfint det där!
  Håller med dej om djur och uteliggare men de är kanske gamla kumpaner sedan lång tid. Värre när missbrukarna går runt med sina misshandlade hundar… DET gillar jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s