Stroketeam eller?

Vï åkte över till mamma efter att jag hade pratat med doktorn i telefon … en mindre stroke visade röntgen så jag undrar varför den där syrran gaggar om att blodprovet visade att det inte var stroke?

Mamma lätt förvirrad men för övrigt sig lik med stadigare gång än igår och realistisk syn på det som har drabbat henne. Hon är stark min mamma och jag gillar att man i vår familj kan prata om det som kanske inte alla gånger av alla vill visas upp. Läkaren sa att de skulle röntga halspulsådern för att se om det var någon förkalkning där, ifall det var så skulle mamma direkt föras över till Karro för operation. Om det är ok med flödet så kommer hon hem imorgon eller på måndag. Snacka om att sjukvården kastar ut folk som om de vore skit som ska ut så fort det bara går, synd att de inte har kommit på ett sätt att inte alls ta emot dem från början… ironi. 

Läkaren sa att ett sk stroketeam skulle komma hem till mamma, hon bor faktiskt ensam … men jag vet inte om jag riktigt tror på det undret? När kommer de att dyka upp, i direkt anslutning till hennes hemfärd? Knappast om de skickar hem henne imorgon … kommer de på måndag eller om en månad? Litar inte riktigt till den här sk eftervården, har hört för mycket skit om den. Men jag hoppas för mammas del att det funkar och för vår. Om hon kommer hem imorgon så åker dottern och fästmannen dit och hjälper henne. Sen får vi se hur det hela går när hon väl är hemma, vi får väl åka dit i veckan efter makens jobb.

När vi kom till mamma gick vi ut och satte oss i korridorens slut, mamma utan strumpor … inte hade hon tofflor med sig precis. Hon hade gått i korridoren under dagen barfota och ingen av alla de som rusade runt i korridoren kunde ge henne ett par strumpor. Sånt kan jag inte fatta, det är väl bara att plocka ihop ett kit av det personen behöver när man kommer akut, hur jävla svårt kan det vara? Men det är väl lätt att inget se när patienterna är virriga och inte tänker som andra patienter. Klart att jag fixade strumpor till henne …

Nu var mamma vid gott mod, glad blev hon när hon hörde marsipangrisens röst i korridoren. Storögt tittade marsipangrisen på gammelfarmor och sa ”har du en säng här”? Det där var lite svårsmält för honom och granne med mamma låg en man, också i en säng. Konstiga ställen det finns.

Blommorna de sålde i kiosken fick hon inte ha på rummet … hur sjutton kan man sälja blommor när de inte får ha det på sjukhuset? Vilken idioti, lurendrejeri rent av.

Hem och handla lite, sen fick jag börja ringa de i familjen som väntar på besked. Urlakad blir jag, men man bara måste hålla ihop sig själv och göra saker rätt. Maken började laga en gryta och sonen ringde och bjöd sig på middag vilket var trevligt. Marsipangrisens kind har nu återtagit sin naturliga form så han kommer att gå till dagis på måndag vilket blir en höjdare för honom efter alla dagar hemma. Kompisar är bra kul för en liten kille med spring i benen. Ett bad spolades upp och han släpade glatt dit olika saker som han släppte ner i vattnet. Den nyinköpta duschringen som vi har satt på skallen när han ska tvätta håret har blivit en höjdare. Allt vrålande över vatten i ansiktet är över, han gör precis som farmor säger, glor i taket och jag duschar och tvättar hans hår utan problem, ringen gör sitt. Sen klippte vi alla naglar och smorde den lilla rena kroppen så han är fin imorgon när han ska bort en stund.

Tänk när han satt där i badet så sa han att ”det var roligt att träffa Siv”, men hur gulligt är inte det att höra när han egentligen är upptagen av alla prylar i vattnet, ösandet och skvättandet. Älskar honom så det nästan värker. Ska berätta det för mamma nästa gång vi pratar.

På tal om middag så gjorde vi konserverade päron med after eight ovanpå, en snabb tur i ugnen sen var efterrätten klar, det var inte igår vi åt sånt.

Kroppen vill gå och lägga sig, den värken och fjantar sig men knoppen är det fart på den går för högtryck så jag får allt tvinga mig i säng nu för imorgon bär det iväg till Ikea och beställning av köket till landet som jag berättade igår. Sen kommer en måndag när jag kan lägga mig och dö i soffan hela dagen …

Suss gott ni alla goa ….

8 reaktioner till “Stroketeam eller?

 1. Tack o Lov fick mamma flytta till patienthotellet några dagar, hon var för pigg för sjukhuset, men inte helt ok för att köras hem. Det här stroketeamet ska besöka henne redan där och jag niger och tackar för det.

 2. Sjukvården har givetvis sina brister men vi ska inte skylla allt på den då personalen gör allt dom kan och det ska gud veta att vi får prioritera vad som är viktigt och inte. Strumpor på är inte så viktigt för oss då en männsiska ligger med andnöd i nästa rum om du förstår vad jag menar. Visst reagerar vi alla även jag som jobbar med det men gör så gott jag kan……. Många av oss vårdpersonal mår dåligt p g a stress och att vara otillräckliga i det ögat ser. Vi önskar också att det finns tid för ALLA med dom resurser som finns men så är inte fallet. Jag förstår också varför du reagerar som du gör men då är det dags för svenska folket att resa sig upp och säga sitt inom svensk sjukvård. Tyvärr är det så att vi…..sjukvårdspersonalen är ganska ensamma och vi får skulden för att läget är som det är. Det är dock våra politiker som räknar pengar oavsett om vi vill eller inte.
  Jag tycker givetvis synd om din mamma men har fullt överseende betr personalen som absolut inte hinner med mer än det nödvändigaste.

 3. Hoppas det nu ska bli en bra återhämtning för din mamma och att hon får allt stöd hon ska ha!

  Hoppas ni hittade ett fint kök på IKEA. Vilka luckor blir det?

  Ta hand om dig! Kram

 4. Vi får för all del hoppas att det funkar som det ska för din mamma.
  Äldre som har levt ett helt liv i det här landet borde få bästa möjliga vård (och självklart alla andra också).
  Läskigt hur läkare och systrar kan gå likt robotar inprogrammerade att göra sitt och sedan gå. Empati, sympati, omtanke… Vad är det för dom?

  Och nu ska jag inte dra alla över en och samma kam för det finns guldkorn inom vården också.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s