Ber ödmjukast om ursäkt, plussar för stroketeamet på Danderyds sjukhus

 Klart man undrar hur det går när folk inte har vett att skriva … det är väl så att det har varit rätt rörigt runt mig den sista veckan och ron att sätta sig här för att skriva har inte infunnit sig.

Har precis varit ute med Watson i snömodden, fy  så skitig han blev. Igår var det ljuvligt väder och alla fick nog vårkänning tror jag idag kom solen sent …

Mamma ligger kvar på geriatriken och har det jättebra, de problem som har blivit verkar lätta lite och vi ser nu fram emot att hon får komma hem. Stroketeamet som jag i förra inlägget tvivlade på får jag nu krypa till korset och be om ursäkt till. Bättre samarbete får man leta efter. En anhörigträff har vi kallats till där läkaren och alla andra informerade oss om hur det låg till. Jag har blivit kallat till möte imorgon för planering inför mammas hemgång.

En hel del får man ändra framöver, vi har tänkt åka och handla till henne en gång i veckan, mycket praktiskt ska ordnas som fullmakt för mig så att jag kan sköta räkningar och annat. Ska även ordna Icas kort så att hon kan ha matpengar där att handla för, så lockas inte hemvårdspersonal som kanske senare får hjälpa till. Hennes smycken tar vi hem till oss för det har hänt rätt mycket i hennes hemtjänst område som har polisanmälts av hemtjänsten, jag som har jobbat så mycket med gamla kan aldrig fatta att man går hem till dem som är mest sårbara och stjäl. Dessa as skulle verkligen sättas dit.

Så en hel del resor mellan sjukhus och även mammas hem har det varit och jag känner mig rätt lugn men kroppen får spunk, migränkänning varje dag och annat skit den kan fjanta sig med. Ikväll skulle jag varit barnvakt till marsipangrisen men han fick feber idag och hostar så sonen fick hämta honom på dagis. Ledsen blev Tim när han inte fick komma till mig, men det går fler tåg. 

På tal om den lille så visade hans första tandläkarbesök att en tand var sprucken … åhh hur mycket ska den lilla godingen behöva gå igenom, inga hål hade han och alla tänder var på plats. För ett år sedan föll han på hakan, slog sig ordentligt, spricka har jag också haft i en tand och den gjorde inte ont hela tiden utan jag drog väl runt med det i säkert två år. Kanske är det den där smällen han fick som gjorde sprickan, mjölktänder är ju sköra saker jämfört med de andra som kommer. Nu ska han inte sövas men medicineras så att han inte kommer att minnas utdragningen och det som måste sättas in för att tandraden inte ska dra ihop sig.

Gick en tur till Ica nyss, hämtade ett bokpaket och bestämde mig för att köpa med mig en bakelse hem. När jag stod där vid fikets disk så berättade jag om en Karlsbadersemla jag köpte för någon vecka sedan, torrare bakverk har jag inte ätit på länge … var den verkligen bakad samma dag undrade jag? Köpte jag den sent på dagen undrade killen? Ja, sa jag. De får leverans på morgonen så då är det inte så konstigt. Men jag sa sänk priset och tala om att de inte är så goda vid den tiden, så kan man göra ett eget val.

Han bjöd mig på en ny Karlspadersemla och det tycker jag var väldigt ok, så nu har jag ätit och den var jättegod. Bakelsen spar jag till ikväll, kan dela med maken.

Promenaden till Ica var lite för mycket för min mage idag så det blev en jobbig stund att ta sig hem fast det ligger så nära. Magen hatar jag, att inte ha kontroll över sånt är verkligen skitjobbigt.

Så imorgon till sjukhuset, på torsdag kommer soffan som ska till landet, fredag ska jag få fotvård och på lördag åker vi ut till landet med soffan och de andra nya möblerna, ska bli så kul att se det nya golvet. Om två veckor levereras köket dit, maken tar ledig så vi kan ta emot köket.

Mamma och jag skrattar med varandra för vi är nog lika vimsiga just nu, jag blir vimsig av stress och hon likaså plus att stroken inte har gjort det lättare för henne. Gud så glad jag är att hon lever och att det blev så ”lindrig” skada, det kommer att bli tufft ändå för henne.

Nu ska jag vila en stund, ikväll blir det pölsa inte hemlagad men god ändå.

5 kommentarer på “Ber ödmjukast om ursäkt, plussar för stroketeamet på Danderyds sjukhus

  1. Så skönt att vården av din mamma fungerat så bra. Hoppas hemgången blir smidig. Klokt tänkt av er med smycken och så. Men visst är det för jäkligt att man ska behöva göra på det sättet. Stjäla från äldre. Finns det ingen moral längre?

  2. Skönt att teamet visade sig helt ok. Hoppas nu verkligen att allt ordnar sig till det bästa som möjligt. Har själv ”passerat” genom det hela med min far för ett antal år sedan och tack och lov slutade det hela bra till slut.
    Kram!

  3. Här var det fullt upp. Nej, inte kul när ens vanor blir rubbade. Hoppas mamma får det bra. Att man kan stjäla från gamlingar är bara för mycket. Håller med: As är rätta ordet! Köpt pölsa får duga ibland. Men hemgjord är bäst. Det var länge sen jag kokade nu. Bodde vi närmare kunde vi koka ihop. Vi har ju vår klubb! Den ligger där den ligge och stör ingen. Trevlig söndag!

  4. Stort TACK för din kommentar! Skickar varma tankar, och jag har själv haft en mamma som blev dement. Ibland blir det verkligen för mycket i tillvaron! Jag håller tummarna för er och hoppas att ljuset och våren hjälper upp tillvaron för er! Nu sätter jag in några bilder på bloggen för Dig att titta på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s