Någon drog ur sladden

Någon drog ut sladden och kroppen gör inte alls som jag vill … det är bara för mycket nu för mig. Mamma är hemma och det fungerar bra så när som på det här med att laga mat. Vi väntar på att de ska installera en taimer i hennes spis så nu är det mikro som gäller och tur är väl det att den finns.

Vi ska till henne ikväll igen, handla lite mat och jag ska göra lite såser och koka ris, potatis och spagetti som hon kan ta av och värma i mikron. Det finns som tur är rätt mycket att välja på när det gäller färdiglagad mat. Vi har tagit över hennes ekonomi så att hon slipper den delen, jag väntar på papper från Ica så att vi kan sätta in pengar på hennes Ica kortet så behöver hon inte hålla på med pengar när hemtjänst ska handla.

Igår var det 30 år sedan jag födde vår son … vi bjöd på en snabbfika på kvällen och en tårta så klart. Marsipangrisen var så glad när han kom, hämtad från två dagiskompisar som han varit bjuden hem till. På lördag ska vi fira sonen med middag och presenter.

Idag är en sån där jobbig dag igen, marsipangrisen var ju till tandläkaren för någon vecka sedan och de fann en spräckt tand som de ska dra ut idag och sätta in något så att tandraden inte drar ihop sig. Klart att jag oroar mig … men det måste de väl klara på Folktandvården om de nu tar sig an sånt.

Här hemma får jag inte ett dugg gjort … jag bara ställer till det och orkar inte plocka ordning efter mig. Min hjärna verkar gå på dunderhonung, jag hinner inte med och kroppen har som sagt lagt av för någon vecka sedan.

Skrev jag om att vi var till landet i lördags med möblerna? Det här kommer bli så fint att vi inte vill åka hem från landet … hem till en lägenhet som är i stort behov av renovering fast den lär dröja och lika bra är väl det, hyran kommer att gå upp med flera tusen och roligare kan man ju ha för sina pengar än att bara fylla värdens giriga fickor.

Men landet åh så skönt där är, tystnaden var total när jag ensam satt kvar under den tid grabbarna … maken, sonen och marsipangrisen var ute och donade på tomten. Så underbart när lilla grisen själv kommer till ytterdörren öppnar och ropar FARMOR! Jag kan tänka mig hur det blir i sommar när dörren kan stå öppen hela tiden och han springer ut och in, härlig längtan jag har om den tiden.

Grillad mat, saft och nybakta bullar/muffins det ska bli en underbar sommar.

Nu är det dags för en tur med Watson ….

8 kommentarer på “Någon drog ur sladden

 1. Men man har rätt att få renoverat i en hyreslägenhet utan att hyran höjs. Visst byts kök eller badrum kan de höja men annars ska ett löpande underhåll ingå.

  Så härligt det låter med er stuga. Kommer att bli underbart nu när våren är på gång.

  Kram

 2. Här gör de inget för de ska helrenovera men när det blir vet ingen, de skjuter det framför sig hela tiden. Löpande underhåll var det länge sedan de gjorde, klart de fixar läckande saker, lufta element och ta bort ev stopp i vasken. Men golven är sedan det byggdes 60-talet och parketten är vattenskadad och den blir bara sämre, men inte bryr de sig om sånt. Vi har själva målat när vi flyttade in för vi fick inget sånt gjort fast det verkligen behövdes.
  Nu har företaget fått en massa nya anställda och ny policy, mest rörigt och bryr sig inte ett dugg om oss som bott här massor av år. Men just nu bryr vi oss inte vi siktar på landet.

 3. Så bra att ni kan hjälpa din mamma!
  Och lilla Tim sedan, så mysigt ni kommer få där ute i godan ro 🙂
  KRAM

 4. Kikar in…
  Hoppas allt går bra för er alla där nere! Att mamma din mår bättre och att din son blev ordentligt firad och att du kan njuta av livet på landet.
  Kram! 🙂

 5. Hej Raring … mamma mår riktigt bra och allt verkar ordna upp sig, jag har varit där igen och åkt med henne till sjukhuset och så blir det en del passning av marsipangrisen …. är så trött i kroppen och arg på värken men kan inte hoppa av varken det ena eller andra. Vill så gärna hjälpa till …
  Sen ska ju Watson så klart få remskita så att jag även får älga runt med honom ut och in, det var igår det och sen hämtade jag Tim och stekte pannkakor med honom och så blev det bad och hårklippning. Idag har vi varit till stugan och tagit emot delarna till nya köket, maken har skruvat och jag har mest bara legat i soffan och inte alls mått bra. Gäller att vila upp sig för imorgon ska jag hämta grisen igen, han ska sova över och på lördag kommer mamma över för att träffa oss och gogrisen, ätas ska det också får lov att tänka ut något lättlagat, men maken är hemma så jag får hjälp med allt som tur är.
  Många kramar från en orkeslös livsglimt

 6. Kul att du tittade in hos mig, alltid roligt att höra från de som är inne och läser 😉
  Och på samma sätt hittar jag in till nya bloggar, alltid kul 😉
  Ordspråket du har i denna tråd är så bra, precis i den situationen just nu
  Det lär jag använda någon gång inom kort !

  Hej så länge!

 7. Jag har upplevt mycket i mina dar! När omgivningen inte ser något handikapp och inga proteser eller gips, ja då tycks hänsyn inte vara nödvändigt! Det är ju inte alla sjukdomar man behöver vit käpp för!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s