De e mycke nu

Med brödpåsen till fåglarna i handen går vi vår tur Watson och jag. Det är en seg dag inte bara vädermässigt, kroppen … säger inte mer. Igår blev det akututryckning till dagis då marsipangrisen blivit dålig igen.

Tror han tyckte det var skönt att komma hem till lugnet hos oss, han åt en varmkorv, drack lite mjölk och sen såg vi barngram så klart en stund. När farmor sa att det var dags att vila så protesterade han och sa att ”han inte ville sova”. Det bestämmer farmor sa jag, kom nu och välj bok som vi kan läsa. Då gick det fort att komma i sängen, vi tar fram hans kudde och täcke, drar ner rullgardinen och kryper upp i sängen. Vi har fått våra egna rutiner och dem känner han igen, ser att han myser där han ligger och väntar på sin saga. Boken har han lagt på min kudde och så rättar han till sig så att vi båda får plats.

Sen sover vi som stockar, vet inte vem som bäst behöver sova av oss två.

Idag var det mycket av allt ute, knopparna, jag säger bara knopparna på träd och buskar, att man kan bli så lycklig av att se dem varje vår. Blåsippan uti backarna stå, niger och säger nu är det vår … tussilago, vitsippor små, små, krokus och annat nickade mot mig i sina vackra färger. Naturen är verkligen så underbar vid denna tid.

I helgen ska allt hända i stugan på landet, elektriker ska komma på lördag och dra både hit och dit så vi blir nöjda. Söndag kommer rörpular kompisen och installerar radon avskiljaren så att vattnet blir kanon att dricka. Man vill ju inte bli självlysande med åren …

Själv tänker jag hålla mig hemma, det har blivit lite för mycket för min del sista veckorna. Jag ska beställa lite gardiner och annat som vi vill ha till stugan, igår var vi till Ikea och handlade påslakan. Ett fint till marsipangrisen med mörkblå botten, ugglor och gula stora månar, vill att han ska tycka om att lägga sig från första stund på landet. Jag tänkte bädda fint till honom och har köpt en mysig mjuk råtta som också ska ligga nerbäddad hos honom. Hans på landet mysdjur.

Vi har tänkt oss premiär på landet till påsk och det kommer med all säkerhet att fungera om dock lite haltande. Jag oroar mig för allt som ska ordnas, vi måste ännu en tur till Ikea för att köpa vår säng, det blir ett besök på Uppsala Ikea för det ligger närmast och så kan vi hyra släp hemmifrån. Sen är det allt som ska med för att kunna bo där några dagar … kastruller, stekpanna, fat, koppar ja, ni vet allt i ett hem. Klart att det blir det mest viktiga denna första tur … Det är roligt men jag blir trött bara jag tänker på det hela.

Nu ska jag vila en stund.

10 kommentarer på “De e mycke nu

 1. Hoppas ni får en härlig påsk på landet. Jag kommer ihåg vår första helg på vårat landställe som vi hade i Enköping . Det kändes sååå skönt att ha ett alldeles eget ställe att åka till på helger o semester.
  Vi måste få komma o titta hur ni bor nång gång i sommar. Vi bor ju inte så himla långt ifrån..Kram

 2. Det skulle vara jättekul om ni kom över .. vi hörs om det längre fram. I helgen var A och jag ensamma där på lördagen, det var så skönt, första solstunden på altanen och då kom de där tankarna att det här är vårt … marken runt om och husen. Känner mig rik av att äga en bit natur, den där känslan att här får vi göra som vi vill är inte dum alls. Sen ser jag fram emot att Dan och grisen får sitt lilla hus brevid vårt, snart är nog Emil där på arbetsläger skulle jag kunna tro, det köstar om man vill grilla ha ha.
  Kram

 3. Hej ville bara säga att efter att ha läst detta kände jag mig hemma direkt! En värme sprider sig i kroppen och det känns så hemtrevligt här! Fortsätter med resan genom dina ord och tankar! Kram

 4. Åh jag blir så avis. Vill också ha en stuga att fixa till och sedan bara njuta av.
  Hoppas allt faller till sin belåtenhet så att du slipper fixa och dona allt för mycket.
  Kram

 5. Så skönt att du finns till hands och kan stötta upp när marsipangrisen inte mår bra. Härliga rutiner börjar ni också få. Precis som det ska vara med en farmor!

 6. Hoppas verkligen vädret blir bättre inför er stug-premiär, nu blåser det ju småjävlar och yr flingor i luften.
  Och jag hoppas du får en lugn påsk, fläng inte runt och stöka så mycket nu. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s