Kärlek

Synnerligen ruggigt ute idag, inga vantar ingen mössa … så hanterar optimisten livet och frysen ändan av sig.

Vi traskar förbi alla kontainar där skräp ska lämnas och får trängas förbi en äldre dams bil som går på tomgång under tiden hon långsamt plockar ut sitt sparade skräp. Vad är det för konstigt tänkande, kasta skräp på rätt ställe samtidigt som bilen går på tomgång? Jag kunde inte vara tyst men var inte otrevlig i tonfallet utan sa i frågande tonfall ”bilen på tomgång är inte bra”. Hon svarade inte … men kanske tänker hon på det vid annat tillfälle. Tänkte på pensionärer när jag såg bilden där upp … får ofta en känsla att de gör lite som de vill med det mesta och tycker att de har rätt till det, oavsett vem som drabbas.

Dagen idag är inte klok  … efter helgens oavbrutna umgänge med marsipangrisen är jag helt slut. Han var här i lördags när männen i familjen var till huset och satte upp större delen av köket tillsammans med en polare till sonen som fixade elen. På söndagen var grisen och jag med till huset, nu var det bänkskivor som skulle sågas både av och upp för inpassning av spishäll och diskbänk. Allt blev så fint och jag måste säga att jag blev imponerad av deras flit och fina samarbete.

Denna dag sov jag tills det var dags att ta medicinerna 10.00 … drack te, åt en macka och somnade om i soffan tills klockan var 13.15 men fatta att jag flög upp, snurrig i bollen så klart, skyndade mig in i duschen och ut med Watson. Nu först har jag ätit lunch … två varmkorvar med bröd och klockan är 15.05, blir ingen ordning alls idag.

Men allt umgänge med marsipangrisen gör mig ok trött men så lycklig, den där smekningen över kinden, han står där framför mig och tittar på mig … så kommer den lilla handen och smeker mig flera gånger medans han tittar mig rakt in i ögonen. Det är så mycket kärlek i honom. Igår på landet så gick killarna ut, de skulle såga och grisen skulle sparka boll i snön. Men han kom farande och ropade FARMOR i hallen flera gånger och jag sa JA? Så står han där och tittar på mig som ligger i soffan (herregud kan mänskan aldrig göra något annat än att ligga i soffan). Vad vill du frågade jag? Bara titta på dig svarade han och gick ut och kom snart in igen och gjorde samma sak. Gullungen.

Nej, det blir inget påskande på landet detta år, vi har för mycket kvar att ordna och vi vill inte stressa ihjäl oss. Ska istället passa på att handla sängar och annat som ska ut till landet i helgen, så dit kommer vi en sväng vilket fall som helst.

Nu ska jag ringa och beställa en skinkstek med svål som vi ska bjuda på till påsk … inget lamm eller lax detta år. Men lite rökt lax lär det bli till förrätten. Tjingeling!

2 kommentarer på “Kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s