Jagade efter …

… tupp, höna eller ägg men fann bara flamingo. Så med dem önskar jag Glad Påsk.

Så kan det se ut i min konstiga tillvaro, vaknar och glider runt i maklig takt och tänker att den här dagen ska jag väl klara skapligt. Efter ett telefonsamtal är rytmen rubbad, tiden rann så fort iväg och Watson hade brått ut. Jag stressar runt, skriver ännu en lapp till postnisse om att jag har gått ut med Watson … förra lappen sa ”Ring på dörren”. Ett påskägg väntade på honom som tack för vänligheten han bjuder på. Jag la ägget utanför vår dörr och gick …

Ute inser jag att just idag fick jag ingen post och förmodligen inte grannen heller. Så han har ju redan varit här och inte sett min lapp …. stress, kutar iväg med Wason mot slutet av våra hus, ser hans brors postbil på andra sidan gatan. Tursamt hittade jag postis bil och väntade tills han kom … på vägen hem skulle han svänga in och hämta ägget. Puh!

Ute såg tillvaron lite konstig ut och varför förstod jag när jag insåg att jag hade dataglasögonen på mig, av med dem och ut i dimman. Nu inser jag att denna dag kan vad sjutton som helst hända. Jag har tvättat några maskiner och hängt tvätten utan problem, men jag har ännu inte bakat kaffebrödet som ska med till landet imorgon.  Kanske kommer vår dotter med till landet imorgon vilket skulle vara kul. Jag har planerat att göra tonfiskröra/majonäs/kapris och lite annat att ha på smörgåsarna till kaffet. Äta bör man annars dör man och det ska gudarna veta att det är ett bök varje gång vi ska till landet, planera ätandet utan att vi har haft spis eller vatten för den delen. Men nu ser det ut som om det börjar räta till sig.

Påskmiddag blir det här hemma på lördag, efter att mina planer på helstekt fläskstek med svålen kvar gick upp i rök (gick inte att få tag i enligt handlaren till påsk) så har vi hittat en kalkon i frysen. Kalle Kalkon ska in i ugnen och serveras med potatisklyftor, avokadoröra, gräddsås och gele så klart. Pannacotta med smak av kokos och en tårta senare till kaffet.

Nu ringer maken och är på väg hem … jag bad honom handla något till middag, min fantasi är i botten och karrén jag tinade vill jag inte ha ikväll.

Alla mina vänner … jag önskar Er Alla en Glad Påsk!

 

4 kommentarer på “Jagade efter …

  1. En dag kan börja bra lunkande för att sedan bara försvinna och inte har man hunnit det man velat. Jag hoppas du hann med fikabrödet för det lät gött med den där röran.

    Glad påsk på dig! Kram

  2. Det var som när jag satte linserna i fel öga – har väldigt olika synskärpa på ögonen…Var helt övertygad om att jag drabbats av en hjärntumör som orsakade den snabbt uppkomna synförsämringen. Till jag kom på att optikern för 22 år sedan sa något i stil med att ”du behöver inte oroa dig för att förväxla höger- och vänsterlins, du märker garanterat om du skulle göra det…”
    Glad Påsk på dig!

    Sitter här och skrattar gott skönt att det inte var en hjärntumör … Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s