Kvarlämnade energier

Redan igår efter tandläkarbesöket började min kropp lägga sig ner i soffan och självdö … idag har jag tröskat mig igenom tiden, mest sovande. Dagen har varit ännu segare än igår och jag har mest tyckt synd om mig själv. Väderomslag konstaterade jag redan igår och idag är det ett faktum, småregnar ute.

Tandläkarbesöket var mindre kul, en liten borstskada på en lagning som ska fyllas i kan jag väl tycka är lagom, men att ena hörntanden har blivit ett boende för Baktus och Karies det gör mig sur, en spricka har gjort att det har blivit ett hål. Tandläkaren ville pröva att laga hålet sa han, om det inte går så ska den dras ut, men roten är så pass stor att han i så fall ska skicka mig till en speciallist. Nä tänkte jag idag, inte vill jag först bli rejält borrad för att sen kanske få höra att det inte funkar och då få remiss som ska skickas iväg och väntas på. Så nu väntar jag på remissvar ..

I helgen som gick sov vi för första gången över på landet, det var mysigt på många vis dock inte i min nya säng. Korkskalle som jag är valde jag en fast säng då min vikt enligt Ikeas uträkningar kräva en fast säng. Några dagar senare när jag läste lite mer noga vad de säger så såg jag att vi som ligger på sidan ska ha mjuk säng. Far och bada tänker jag som fick så ont i ryggen att jag vaknade och trodde jag hade fått ryggskott. Så nu ska vi snart ut och jaga en mjuk bäddmadrass i hopp om att det räcker.

Hela helgen var marsipangrisen med oss, det är så roligt att vara med honom, men klart jag blir både trött i skallen och grinig ibland, han sa nog farmor så där 200 gånger enligt maken, då kan man väl få bli lite sliten eller hur? Vi fick även fint besök av dottern med sin fästman och min mamma, det värmde mig i hjärtat att de hade hämtat min mamma. Vi grillade så klart och åt en god middag, som efterrätt bjöd jag på kaffe med vodka, kahlua och vispad grädde ovanpå … mums så gott. Marsipangrisen var mest sugen på vispad grädde, så han fick en banan med mycket grädde till så var han nöjd.

Jag njuter av vår lilla hus och nu när köket är klart är det så fint i storstugan med insyn i köket. Sovrummet fick jag inviga själv första delen av kvällen, jag var så trött att jag inte orkade vara uppe utan gick och la mig. Maken och sonen gjorde vad de kunde för att göra slut på alla ostar, vin och så whisky senare på kvällen.

Själv hade jag svårt att somna, som om tantens energier satt kvar i sovrummet, jag mumlade för mig själv att nu får ni ge er av, här ska jag bo så det så och banne mig om inte andra natten var mer normal. Så är det för mig att energier, kvarlämnade kan störa mig eller bara påminna om något från tidigare händelser. Jag har upplevt en hel del väldigt speciella saker med känslor i hus och rum jag har varit i. Även när vi flyttade in i denna fyrarummare så gick jag inte gärna upp på toa på natten själv utan maken fick följa med mig. Det var som om lägenheten var delad i två halvor, den med två sovrum och badrum klarade inte jag att gå in i så mycket i början. Det gick över efter att jag hade både mumlat och pratat med vad det nu är jag känner … låter ju inte klokt, men jag tror att de flesta av oss någon gång har känt konstiga känslor i ett rum utan att förstå vad det handlar om.

Utanför vårt hus står två körsbärsträd i blom, det är så ljuvligt att stå inunder och titta upp i allt det rosa, jag njuter av alla knoppar som växer sig större för var dag. Vitsippor, blåsippor och allt som för varje dag tar sig upp och slår ut, såg idag påskliljor i vitsippa havet mitt i en lite skog. Det här med träd har jag funderat på, ska plantera ett fint träd på landet för varje barnbarn jag får. Till nästa vår ska Tim få ett träd som sitt där ute … vad kan han tänkas vilja ha? Det funderar jag på, ett snabbväxande träd ska det vara så att det ger frukt i rimlig tid.

Nu är maten klar säger maken, stekt lax kan aldrig vara fel. Så här glad var marsipangrisen på landet i helgen

Så här glad var Marsipangrisen i helgen.

5 kommentarer på “Kvarlämnade energier

 1. Så stor han har blivit den lille grisen! Tiden går.

  Svårt det där med sängar. Många väljer fast även om de borde ha medel eller mjuk. Vi köpte hos Carpe Diem och fick superbra råd och tips av personalen som bland annat tittade på våra ryggar. Det kan man väl inte förvänta sig på IKEA. Hoppas en madrass kan hjälpa upp det hela.

  Kram

 2. Vilken fin idé med att plantera ett träd för varje barnbarn. Glädjer nog både dig och barnbarnen som får känna sig lite extra speciella.

  Bra att du fick lite ordning på energierna inför andra natten. Min farmors gamla hus har en övervåning som jag bara mådde illa av att vistas i, var rädd för den redan som barn. Huvva Huvva…

  Ha en skön söndag! Kramen! 🙂

 3. Kunde ni inte byta madrassen på IKEA då för att få en mjuk madrass, istället för att köpa en bäddmadrass?

  Jag har sagt det förr och säger det igen, mysigt till tusen med stugan!
  Och första övernattningen och allt, lille Tim fick vara med. Så härligt 🙂

 4. Såå härligt att ni kunnat börja sova i stugan, hoppas nu bara du får till sängen. Förstår att energierna från den fööra tanten kanske inte är de bästa.
  Ha det så gott ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s