Ser fram emot midsommarsången

Tror min blogg har gått in för semester … jag mår skapligt, dras med lite skräp kvar i luftrören efter förkylningen men ska inte klaga.

Nu är det planering inför midsommar, första riktiga midsommaren för marsipangrisen. Han ser verkligen fram emot att få dansa runt midsommarsången.

Vi har släpat ut ena vitrinskåpet till landet och den passade perfekt i stugan. Jag kommer nog att vara på landet rätt mycket redan före makens semester, det är bara så vilsamt att bo där mitt i spenaten.

Denna sommar gifter sig vår dotter och det ser jag fram emot på en massa olika vis dock ej det här med att klä upp sig. Det ska vara ett avslappnat bröllop så det är inte alls högtravande klädmässigt, men jag hittar inte något vettigt trivsamt att visa upp mig i. Har till augusti på mig att leta … blir väl närmaste tältavdelning som får besök.

Idag åkte jag ett helt onödigt ärende .. fick tillbaka pengar från Ellos som de satte in på Swedbank vilket inte är min bank och ska jag dit får jag ta bussen. Inte var det ett kontor som hade kontanter … bara en sån sak, vem sjutton vill ha en sån bank? Väl där med min utbetalning med Swedbank skrivet på både härsan och tvärsan visade det sig att jag kunde hämta ut pengarna på mitt egen bankkontor gratis. Men hör på f*n … nu har Swedbank knipit på mina 500 kronor väldigt länge eftersom jag så sällan åker buss och sen ska de ha betalt om de nu hade haft en kassa där.

Slank in på Wayne´s Coffee riktigt förväntansfull, har aldrig varit in på det stället tidigare. Men så långnäst jag kände mig när jag väl satt där, beställde en smörgås med surdegsbröd/salami och ost, kaffe och en tårtbit som plåster på misslyckade bankaffärer. Jag betalar 137 kronor och tänker en massa om det, frågar om de kommer med allt eller om jag ska ta med mig det hela? ”Nä, vi kommer sa hon”.

Efter en bra stund kommer en tjej med tårtbiten utan sked … sen kommer en kaffekopp …. och efter ännu väntan kommer smörgåsen utan bestick eller servett. Mackan är varm och en sallad följde med … Ibland kan jag känna mig så dum … jag frågar om mackan verkligen kostar 75 kronor??? Men då visar det sig att den kostar 68 kronor så jag får några ören tillbaka, ska jag skratta eller gråta? Sen får jag hämta bestick och servett och jag måste säga att jag inte fattade ett dugg. De mackor jag tittade på kostade mellan 30-40 kr och det kan jag tycka är ok, men det stod inte att det var sallad till eller att den var varm. Antingen får folk ta med sig det de beställer eller så kommer det personal och serverar och då tycker jag att allt ska vara med, bestick och sånt. Nej, jag kommer inte att gå dit igen … Kommer hålla mig till mitt vanliga fik där man får vad man beställer och till pris som jag kan gå med på.

Förkylningen jag gnölade om sist har verkligen varit en seg historia inne på sin tredje vecka, hur kul är det? Här hemma har högarna växt runt mig, jag har fått ett ryck och klippt ut mönster. Men rycket har inte räckt till att fortsätta med att klippa ut tyget, jag vet inte men jag får liksom inget gjort nu för tiden. Jo, jag har flängt nu i två dagar och sen blir det liksom inget mer för orken tar slut.

Tror att jag kommer ligga lågt med skrivandet under sommaren bara så ni vet och inte oroar er.

Glad Midsommar till er Alla

7 kommentarer på “Ser fram emot midsommarsången

 1. Jag har samma problem med kläder till bröllop. Mina chefer gifter sig 7 juli o jag har inte hittat nåt att ha på mig än =/. Nu hoppas jag att klänningen jag har skickat efter kommer att passa, annars vete fan vad jag ska ha på mig. Jag gillar ju inte att klä upp mig över huvud taget , men ibland måste man ju.
  Hoppas du får en härlig första sommar på landstället . Kram

 2. Jag måste tipsa om Kapp-Ahls plus-avdelning och även HM:s… dottern hittar så fina kläder där.
  Visst är det skönt att bo i spenaten… jag ångrar inte min flytt till byhåla!

  Bra tips jag ska titta om det har något som passar mig. Förstår att du trivs i byhålan. Kram

 3. Du är inte den enda som haft konstiga besök på Wayne’s. För några år sedan fick man med sig en pip-grej som piper när man kan hämta sin mat. Jag kände mig som en riktig lantis där bland alla andra ”coola” som förstod precis vad det handlade om, hur man skulle göra osv. 🙂

  Hoppas du får en mysig midsommar och en härlig tid i stugan! Ha det så gott. KRAM♥

 4. Trevlig midsommar med grisen och alla andra. Ni får säkert kul med att raska med räven också. Vädret ser ut att bli bra. På tiden Någon måtta får det allt vara med ruskandet.
  Har märkt att många har facebook som blogg. Man kan ju faktiskt skippa sin blogg och häcka där om man vill. Men det vill inte jag. Vill vara överallt – även på twitter! Sån är jag! Ha, ha, ha…

 5. Aporpå förkylning o andra krämpor. Köp kolloidalt silver och kväv bakterierna. Ska publicera en kommentar som Margaretha L mejlade till mig. Suverän medicin. Skynda att köpa för dom tänker förbjuda den. Förbjuder allt som är bra för människan.

 6. Hej ! Finns det möjlighet att få kontakta dig personligen via mejl? Har just fått reda på att min bror har sjukdomen och har så många frågor och funderingar som jag skulle vilja dela med dig!
  Med vänliga hälsningar
  Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s