Fjädrar sig i fartvinden som en hälsning eller påminnelse om det liv som ska värnas

Mitt i vägen vinkar ett par fågelvingar i fartvinden, så sorgligt med alla påkörda djur efter våra vägar. Jag känner stor sorg i hjärtat varje gång jag ser något hårigt och trasigt liggande vid dikesrenen, minns också tv-programmet om amerikanska mannnen som helt livnärde sig på allt sönderkört, han bjöd på gryta med vad det nu var och det smakade gott sa reportern. På sätt och vis kan jag känna att det var bra att maten togs till vara men som vi lever behöver vi inte ta hand om sånt kött.

Semestern hallå !!? Vart tog du vägen? Maken och sonen har verkligen slitigt med träd och buskar, planterat om och donat mest hela tiden. Grillen har gått varm varje kväll och middagarna har varit otroligt goda. Själv har jag mest varit servicestation med mat och framför allt har jag varit FARMOR! Gud så den ungen kan prata och ropa på mig i alla tänkbara situationer, de första dagarna var sonen med, sen fick han åka hem och gå på svensexa, dottern gifter sig nu i augusti och mycket arbete ligger bakom en sån fest. Dottern har verkligen fixat allt, tacksamt har jag blivit lämnad ifred från all den stress en så stor fest innebär.

I världsmetropolen Rimbo fann jag en damaffär med en klänning som jag kan känna mig fin i på bröllopet …. hur det går med syendet av den tjusiga klänningen till bröllopet? Det undrar jag också, först var det sonen och marsipangrisen som sög den ork jag möjligtvis hade att ta fram den medtagna symaskinen här på landet. När sonen åkte hem stannade lilla grisen kvar i fyra dagar som moset på grädden och där rök de sista av mina krafter.

Samma dag som vi levererade lilla grisen till sin pappa, var jag in till sjukhuset för provsvar och möte med läkaren. Allt ser fint ut, (krea 82) så när som på blodvärdet som var allt för högt igen, det blev till att lägga upp sig och bli tappad igen. Rena snurren blev det några dagar efter tappningen men så har det varit varje gång.

Det här med landställe är inget vilorum precis, här hänger det massor över oss mest hela tiden. Det mesta i storstugan och köket är klart men sen ska de vara ventiler både här och där, en massa små saker som ska fixas och allt tar tid. Vår Cinderella toa som bränner upp det vi placerar i den hakar upp sig och luktar lite rök ibland trots skorsten och toafläkt. Det ska ringas både hit och dit och beställas altanbräder och plintar … står nu i en mastig hög utanför fönstret. Nästa vecka blir det service på toan i samma veva kommer sonen och grisen hit igen, här ska fan i mig spikas altan inför festen den 1 augusti. Jag envisas med att de inte alls behöver stressa men det verkar som om de har något slags vad att hålla.

Vi har införskaffat det viktigaste för ett altanliv, två racket med batteri som man dödar myggor med och för den delen allt som vågar röra sig runt oss. Jag förvandlas till den vanliga Maggan när jag har detta magnefika vapen att skydda mig med, är mer än galen på allt som surrar runt mig, sonen och maken ser med överseende på mina vilda utryckningar för att frälsa om inte världen så i alla fall allt i närheten av mig.

Idag bär det av hem för vi ska fira maken och dotterns födelsedag imorgon och ja, de fyller samma dag. Jag har fått en ”order” om en ”upp o nervänd kaka” att ta med till kalaset och det kom jag på precis nu … har ingen som helst lust att baka, men lovat är lovat.

Lika bra jag sätter igång ….

3 kommentarer på “Fjädrar sig i fartvinden som en hälsning eller påminnelse om det liv som ska värnas

  1. Det brukar vara en del att göra med sommarstugor. Även när allt praktiska är klart så ska ju gräs klippas och så. Men det är inte fullt så slitsamt som att bygga och ha sig. Glöm inte att säga ifrån om de är något
    du inte orkar. Du ska inte behöva sugas musten ur även om det är av underbaraste Tim 😉

    Hoppas kakan blev bra och kalasandet blev strålande. Snart är det första aug och dags för nästa fest 😉
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s