Ibland blir jag så fruktansvärt frustrerad och trött på mig själv som inte kan hålla truten i inlägg och tyckanden på Fb. Jag kan ha en åsikt som varken är PK eller snäll men jag tycker som jag skriver, och då finns det som ena liten gube i lådan som alltid dyker upp och ska knäppa näsa och tala om vad som är rätt eller fel, belysa att jag är oförskämd.

Han huserar på sin systers sida och med jämna mellanrum blir det tystnad från brodern då han har klampat på sin syrra lite för mycket, sen dyker guben upp igen med nya friska tillrättavisningar. Han är ungefär lika oförskämd som mig, men det har han inte fattat.

Oavsett vad man tycker om betygsättning i tidigare ålder ”not” så vågar jag ta mig friheten att tycka att våra lärare tycker att de har det jobbigare än någon annan yrkesgrupp, samt att de tycker att de jobbar mer än några andra. Så elak och obekväm vågade jag vara …

Ibland tänker jag att om en grupp ständigt påtalar hur synd det är om dem, så de sliter, med usel lön, så har jag svårt att tänka mig att det inte blir självuppfyllande till slut. De har ett slitigt jobb, avundas dem inte och lönen är botten. Men vad har de för fack och varför gör de tillsammans med facket inget åt sin situation? Minns en strejk och då handlade det om inskränkning av deras ledighet, är det allt de kan gå i strejk för?

Nej, jag har inga trevliga minnen från min skola och fick uppleva att skolutvecklingen stått still när det var dags för mina barn att gå dit. Tror det ännu står och stampar, en tur till Finland för att ta lärdom av hur en skola ska bedrivas är väl inte lika spännande som att åka till ett varmare land långt borta för att studera deras skolgång. 😉

Det var dagens utrensning av, dålig insikt, frustrationer, oförskämdhet, påhopp och allt annat otyg  du tycker hör till en icke PK åsikt. Varsågod och välj det som passar bäst i din värld. 🙂

2 kommentarer på “

  1. Verkar vara en konstig snubbe den där du beskriver. Såklart man måste få tycka/ha åsikter.
    Själv vill jag inte att betygsåldern ska sänkas. Lärarna har en orimlig arbetsbörda och dåligt betalt. Så mycket är nedmonterat. Som stöd för elever med speciella behov. Förr fanns råd att ha mindre grupper då det behövdes. Specialklasser för t ex barn med aspberger tas bort. Skolan har stora problem. Att sänka åldern för betyg förbättrar inte kvaliteten.
    Så tycker jag

  2. Tycker jag du har helt rätt i, jag håller med dig. So oroande att det inte finns små grupper och rediga resurser när så behövs. Snart börjar mitt äldsta barnbarn skolan och det hoppas jag blir bättre än jag tror, hoppas det. Nu är det melloröstning … Hej hopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s