Att bli lurad gör mig förbannad

Resten av gårdagen efter blodtappningen var ett utsträckt läge i soffan, både slumrade och hade ont både här och där.

Men idag smyger jag mig fram och känner att jag börjar bli mig själv igen, har satt en vetedeg med surdeg i och den får jäsa många timmar innan den försiktigt ska vikas ihop och trängas ner i bakformar.

Även en kanelkaka ska jag slänga ihop, men det blir efter att jag har luftat mina stavar och den turen blir varken rask eller lång. Gäller att hålla igen, så inte kroppen får fnatt och får för sig att dagsransonen av ork är förbrukad.

Igår väntade jag på taxin i porten, när den kom gick jag direkt ut, såg att mätaren stod på 59 kr och slog över till  60 kr så fort han svängde ut på vägen. Satt sen rester av resan och undrade utan att vilja ta upp frågan då jag blev lite osäker på om det är 45 kr i framkörningstaxa eller hur det hänger ihop. Nästa taxi på väg hem hade 45 kr när jag klev in och jag passade på att fråga henne för det var en hon som körde, ovanligt men så trevligt. Hon blev förbannad när jag berättade och sa att hon hade hört att en del fuskar på det viset. Om jag inte hade gått ut direkt till taxin då tickar den på, men inte om jag kliver ut eller väntar på den på gatan.

Om vi säger att den här invandraren vilket inte alls borde sägas vilket bara spär på rasism och fördomar enligt PK, media  och makthavare … Nå, han har tio körningar per dag och lurar till sig ca 15 kr från varje tur så blir det 150 kr/dag och på en vecka 1050 kr och på ett år … Blir en redig peng.

Lönsamt att blåsa folk, och jag blir så trött på alla som håller på så här så fort de kan luras, lite här och lite där. Men jag har kvitto från hans körning och kvinnans körning som var längre och ändå billigare, de ska jag skicka till taxi Stockholm.

Nu måste jag sätta fart på dagen ….

6 kommentarer på “Att bli lurad gör mig förbannad

 1. Så himla skönt att du känner livsandarna återvända! Men ta inte i så du spricker nu, bara för du känner dig bättre, basta!
  Bland det värsta jag vet är att bli uppkörd, lurad o bedragen, Urk. Varför i h…..e är man så feg att inte törs fråga? Ja i detta fallet var det inte en inhemsk chaffis, men jag tror i alla fall att han hade förstått dig, han måste ju ha tagit ett svenskt körkort med svenska teorifrågor! Gud vad han ska tycka att vi är korkade som går på allt. Men du gör helt rätt i att att anmäla honom, skamfläck för taxi!
  Kram på’re!🐝💕

 2. Det lilla är alltid för mycket, tröttsamt att vara så här i kroppen, här doftar nybakt ljust surdegsbröd och i ugnen en kanelkaka som jag inte kom på om jag skulle ha 175 gr smält smör eller bara i små bitar? Slängde ner smöret i en kastrull och smälte hälften när jag ångrade mig och slet åt mig kastrullen och hällde ner i smeten. Nu får vi se om det blir ett sånt där recept som ska in i mina bästa sparade.
  Inte kom jag iväg ut med stavarna, blodtrycket blev ett lågtryck mitt i soliga högtrycket, det var en strid att ta sig upp och ut i köket, men dit skulle jag tame fan.
  Morgondagens höjdare blev inställd, lilla E:s pappa har ropat på Ulrik hela natten, och dottern känner sig konstig, men vem gör inte det när någon är magsjuk.
  Men det går fler tåg och jag ska packa, vi ska till landet och äldsta barnbarnet T ska med och det är alltid lika mysigt, han blir så lycklig när han är där med oss. Friheten att springa in och ut, jobba på tomten, snickra och dona, rena barnarbetet och han lyser av glädje när han tar på sitt verktygsbälte, hjälmen och annat som hänger runt midjan på en riktig snickare.
  Det ska grillas och med lite tur sittas i solen på altanen med en filt runt axlarna och bara njuta med stickningen i näven.
  Goa Inger pinger skickar en dunder stor Kram, tänker på dig! ❤

 3. Gott att du mår bättre. Mums så gott med hembakat surdegsbröd!
  Måste äga att om taxichauffören är invandrare eller inte, man eller kvinna, brun- eller blåögd, halt eller lytt osv är inte relevant. Däremot tycker jag man ska fundera över om det fuskas bland taxichaufförer! Åkte själv taxi idag. Klev på en ledig taxibil på taxistationen. Mätaren startade genast på 59 kr. Framkörningsavgift, eller vad???????
  Kramis

  1. Du får kolla vad det har för framkörningstaxa, du kanske också blev lurad? Jag kände mig arg för att det var en utlänning som lurade mig, det spär på fördomarna om dem. Tycker att de har skyldighet att vara jyssta extra viktigt om man blir omhändertagen av ett land som har ställt upp. Nu är vi på landet med barnbarnet T 6 år min älskade unge och har det så mysigt. Kram tillbaka! 🙂

  2. Undrade just över om jag blivit lurad, men han sa att det fast taxa.
   Tycker alla har skyldighet att vara justa. Alla vi infödingar har också blivit omhändertagna av ett land som ställt upp. Hud och ögonfärg kan aldrig avgöra om man har mer eller mindre skyldigheter än andra med annan hud- eller ögonfärg.
   Åter till att bli lurad så har jag säkert blivit det flera gånger utan att veta om det. Just för att jag så gärna vill tro på andras ärlighet. Så några nitar har jag gått på som jag vet om. Inte fullt lika godtrogen numera!!
   Njut med ditt älskade barnbarn. Visst är 6-åringar underbara (och busiga)?
   Kram

 4. För mig är det hederssak att vara ärlig och det anser jag att folk från andra länder också ska vara. Om jag söker skydd i ett annat land och de ställer upp för mig så skulle jag aldrig lura det landets folk, det finns gränser som inte har ett dugg med hudfärg eller ras att göra, ren hederlighet något väldigt gångbart över hela jorden.
  Äh vi släpper det hela ..
  Nu snusar T gott i sin säng, han och farfar tog en sista tur ut i natten och tittade på stjärnorna, här där mörkret är som en svart säck ser man så mycket mer än i stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s