Solen lyser med sin frånvaro

Barnbarn på gång

Han smider planer med farfar, det ska till lekparken, sparka fotboll, gå en sväng och varför inte bygga en koja?

Själv håller jag en låg profil jämfört med deras busande, kramande och tjoande, precis som jag minns att farfar höll på med vår son i den åldern. Själv lyssnar jag på fåglarna som verkar ha höjt volymen på sina glada rop, inser att fågelbona behöver rensas för nya generationen som ska födas om några månader.

Idag blir det inte många knop från mig, jag vill sitta här och bara njuta av träden, fåglarna och vinden som tar i för kung och fosterland.

Igår var det 33 år sedan jag födde vår son, en sån överraskande stund kommer jag nog aldrig mer att uppleva. I min något förvirrade gravidhjärna fanns det bara plats för en Hanna, så föder jag en pojk. Det tog tid att inse att vi kvinnor faktiskt inte bara föder flickor. Idag är jag överlycklig att ha en av var sort, drömmen för de flesta.

5 kommentarer på “Solen lyser med sin frånvaro

  1. Ta det du lugnt idag, i morgon har du fått snurr på blodet. Njut av pippisång o tids nog hinner du med dina tankar o kan verkställa dem. Själv är jag som ett barnarsle i skallen efter en rakning, utförd av Bengan. Vi har roligt på olika sätt och jag är nu föremål för ett o annat fniss..varje gång jag ser mig självmål gott Söstra mi❤️

  2. Du får passa på att blankputsa flinten för den är snart ett minne blott. Tur att vi har vår galjhumor, den överlever vi bra på. Du får mycket kärlek från vänner nu, blommorna levereras i strid ström vilket är underbart, det stärker att känna andras omsorg, kärlek och tankar.
    Du, jag var ut en sväng, visade bara upp mig på altanen, snacka om halv storm och kallt som bara den, nu sitter jag som passupp till lunchmellanmålet koka korv till grabbarna som bryter upp sten på tomten, rena Småland där ute. Kramis systra mi ❤

  3. Klart grabben skulle se mello slutet, han var så tyst och trött på slutet, så fort det var finito sa han att han ville borsta tänderna, farfar läste lite Kapten kalsong och sen dök John Blund rakt ner och tystnaden la sig. Jag känner mig något urgröpt i öronen och trött i skallen, så jag lägger mig nog tidigare än vanligt ikväll. Få se om det finns någon nattsaga för mig med?
    Tjingeling ….

  4. Det är intressant att idealet är att ha en av varje. Jag har en syster och jag minns att min pappa konstaterade att han var otroligt stolt över att ha två flickor 🙂

    Som trebarnsmamma kan jag tycka det var bra att det blev lite spridning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s