Du klättrar jag håller

Sedan i höstas har jag sagt till maken att fågelbona måste rensas ut, men ingen reaktion har jag fått. Idag påpekade jag detta igen och insåg att det är jag som är galen i/med fåglarna. Jag skickar efter fågelmat och annat för stora summor varje år. Idag insåg jag plötsligt att maken inte är ett dugg intresserad av vad som fanns kvar i holkarna efter förra sommarens fågelgäster.

Redan i höstas ville jag räkna ägg, försöka förstå hur många fåglar som har kläckts i varje holk. Nu blev jag förbannad på maken, tycker att han kunde sagt redan i höstas att han inte har lust att klättra och tömma holkarna. Så kunde jag kanske fått hjälp av sonen eller i värsta fall klättrat själv. Kände mig lurad av att han inte sa som det var, att han inte ville det här med holkarna.

Men det slutade med att han tog en plastpåse och stegen och satte igång, inte ett ägg hittade vi, men fantasifulla fyllningar till bona med spännande material de hade byggt med. Vart tog alla äggskal vägen? Nu fick jag lik förbenat inte nyfikenheten stillad. Insåg att många fåglar gömmer sig i holkarna när det är oväder, det såg vi på rester av avföring.

Är det så att fåglarna själva rensar ut skalrester och annat innan de börjat  bygga upp ett nytt holk BB?

Snart ska vi städa av och åka hem, just nu vill jag bara stanna kvar här i tystnaden, det är nog dags för mig att stanna några dagar för mig själv, lyssna till fåglarnas allt intensivare lockrop och bara vara i mig själv. Men det får bli vid ett annat tillfälle.

4 kommentarer på “Du klättrar jag håller

  1. Du skulle kanske rigga en kamera mot holkarna som får vara igång ett par veckor under rätt årstid. Så kan du sedan kolla igenom filmerna för att se om det verkar finnas ungar?
    Kramis

    1. Jag har fantiserat om en kamera som riktas ut över tomten. Vi har rådjur där senast lördag natt till söndag, sen har jag själv sett räv, grävling, lokatt och varg. Vi får väl se i framtiden hur det blir med kamera. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s