En helt vanlig måndag

Älskar måndagar, för den delen alla vardagar i lugn och ro, då har jag en chans att få lite gjort i min snigeltakt utan att känna mig stressad av maken som visst inte är en stressad typ, det handlar mer om mig och mitt upphottade nervsystem.

Veckans lista är nedskriven, min ”att göra lista” som kan bli en lång en och förhoppningsfullt får jag bocka av lite varefter.

Jag började med att sätta en deg med surdeg och aprikoser i som nu ska jäsa i många timmar, tvättmaskin nr 2 snurrar och på spisen puttrar en köttfärsröra att stoppa ner i tortillabröd.

Vilket otroligt intressant dag eller hur? Snart ska jag tvista till dagen med att sy några små bebisörngott till … mig själv. Har en liten kudde som kallas slummerkudde, den finns på Hemtex, men de verkar inte ha kuddvar till den så det blir till att sy några nya.

Efter att ha läst lite nyheter kände jag att min hjärna inte alls ville delta i det puttrande elände världen har blivit. Förr, minns ni uppväxten på kanske 50-60 talet så vilsamt nyhetsförmedlingen var. Bortsätt från Vietnamkriget så satte man kanske bara frukosten i halsen när Fälldin och polarna var ute med lätta gardet. Det var på den tiden media inte tävlade om att skrämma slag på oss med vad som helst i feta rubriker, allt för lösnummerförsäljningen. Nu för tiden matas vi av allt vi ska dö av med stor frenesi av media, ingående reportage som måste vara ett helvete för hypokondriker att matas med varje dag, dygnet runt. Tänker jag som inte är hypokondriker men påverkas ändå lite här och lite där.

Men nu måste jag hänga tvätt och dona lite, vi hörs …

8 kommentarer på “En helt vanlig måndag

 1. Hjälp, vad du är effektiv i dag 🙂 Brödet lät spännande och intressant och jag kan sakna att jag så sällan bakar matbröd numera. Här har det skalats lite potatis i alla fall…

 2. Till middag ska jag också skala potatis, potatissoppa med purjolök tänkte jag mig till tortillabrödet och köttfärsröran. Jag köpte en sån där maskin som man kokar soppa i, den är perfekt för oss, tjugo minuter sen är det klart.

 3. Fniss, minns perioden som ytterst pinsam då Fälldin skulle svara på frågor…..på engelska!!! Såg också några reportage på TV om centerpartiets valmöten, där det viktigaste var kaffe och kaffebröd……politiska frågor kom i andra hand.
  Minns valspurten då Fälldin talade om att han ALDRIG skulle regera ihop med några som startar kärnkraftsutbyggnaden. Så kom valresultatet. Och Fälldin ingick i nya regeringen som byggde ut kärnkraften.
  Snacka om svek!
  Undra på att jag ville göra uppror!!!!
  Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s