Träsktrollet vaknar

Ring mig inte före 13.00

Finns det något värre än att bli väckt av telefonen som dessutom står längst bort i vardagsrummet? Varför försöker jag alltid låta som om jag är vaken vilket är helt förgjort, personen i andra änden hör direkt att jag blev väckt. Som om inte det är nog i sig att rusa upp så där så blir halva dagen väldigt konstig, som om jag inte får ordning på varken mig själv eller klockan. ”Men solen skiner” sa hon som ringde, jag ser inte ett skvatt när jag är nyvaken och går under namnet Träsktrollet när jag raglar upp. Det är när barnbarnet T sover hos oss, då plirar han alltid lite finurligt på mig när jag hasar upp, kisande med håret åt alla håll. Antar att det är lite kul att se farmor så där Träsktrollsborta.

Varför i hela friden släpar jag på ett slags ”bortgjordhetskänsla” när jag blir påkommen som sovande för sent på morgonen/förmiddagen? Att jag satt och stickade/läste/städade till småtimmarna inatt när andra sov som grisar, inte behöver de skämmas för det om jag skulle ringa dem klockan tio på kvällen, vilket jag aldrig gör till bekanta och vänner. Kvällströtta skäms aldrig fast de i praktiken kan förstöra äktenskap och många fester genom åren. Men de påtalar gärna att de var uppe före tuppen, se det är fint. De har aldrig fattat att vi som sover längre på morgonen förmodligen hinner lika mycket om inte mer för vi har inte bråttom i säng.

Jag ska nu försöka komma igång med dusch och få lite ordning på mig själv.

10 kommentarer på “Träsktrollet vaknar

 1. 😀
  Jamen gomorron på dej me! 😀
  Men visst har du rätt! Att man känner sej skyldig om man blir väckt av telefonen ja det är denna eviga duktighetsgenen vi har!
  Men hoppas du hinner ikapp dej själv idag och att du inte har en massa planr som stessar upp ännu mer!

  Kram på du! 🙂

 2. Tror jag me. Att det funkar alltså.
  Har du solen hos dej så klä inte på dej för mycket för det är varmt idag!

  Ha en mysig fikastund! 🙂

 3. Vi hinner kanske med lika mycket, fast under olika tider på dygnet? 😉
  Jag är en sån där läskig en som blir trött på kvällen och vaknar glad som en lärka på morgonen. Vi är ok båda två, trots att vi är olika. 🙂

 4. Fniss, stor igenkänningsfaktor för både mig o Bengan! Vi gillar att sova till vi självvaknar på förmiddan. Nu ska ju jag iväg tidigt på sjukhus o behandling ibland, som idag då jag var tvungen att kliva upp 7,15. Jag har ont, mår illa och vill inte alls upp så tidigt. Om telefonen väcker oss, har B den turen att LÅTA jättevaken, men inte jag, jag låter som en 13-årig kille i målbrottet! ”Väckte jag dig”, frågar de alltid..” Nä jag var såååå vaken har redan dammsugit hallen” ljuger jag käckt.
  Varför talar vi inte om att vi sover? Vi skäms för att vi förlustar oss i sömn på morgonkulan o inte lägger oss ”i tid” på kvällen. Jamen på kvällen har vi massor att göra!
  Såna är vi, kram söstra mi flitig som ett 🐝❤️

 5. Haha känner igen mig i hur du mår när du vaknar, jag tål stress så dåligt nu för tiden. Har precis kommit hem från frissan, så nöjd. Men fy för den lede vad det blåste och kallt var det ute. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s