Gulsparven är sig inte lik i år

Jag blir så lycklig när Gulsparven som en lite spräcklig sol dyker upp vid fåglarnas frukostbord. Nu kom familjen gulsparvs svarta får först av alla och lägger sig utmanande i närmsta träd lagom däst efter frukosten. Själv är även jag däst efter den sena/tidiga frukosten, jag tillhör det förvirrade släktet som varje år inte hänger med huruvida jag får något eller förlorar något vid tidsomställningen. Det är grillar som släpas in eller ut eller trädgårdsmöbler … Det är maken som grillar (säg den make dom inte gör det) och för den delen bär alla möbler in och ut oavsett årstid. Så hur skulle jag kunna veta något om det tidsmässigt?

Nyss när jag som nyvaket träsktroll släntrade upp så sa maken tyst! med små bokstäver … Runt hörnet på kåken for ett rådjur uppskrämd av träsktrollet själv som nog kan skrämma vem som helst. Vintergrå for han iväg och jag såg nog mest rumpestumpen, på tal om vintergrå så flyttade vi ekorrens matlåda till ett träd han oftare besöker än det vi hade satt upp mataren i och vips var han på besök även han vintergrå.

Här planeras inför byggandet av Attefallshuset till ungarna i vår, kommunen har godkänt huset och planerade platsen så nu har maken lite att bita i framöver. Hela påsken blir han husrivare då gamla lillstugan ska bort och lämna plats för det nya huset.

8 kommentarer på “Gulsparven är sig inte lik i år

 1. Galenskaparna fick mig äntligen att fatta hur jag skulle göra med sommartid o vintertid för ett antal år sen.
  Claes Eriksson sa: På våren förlorar man en timme och på hösten får man tillbaks den….men var är den under tiden ??
  Sen dess har jag inga problem med hur klockan ska ställas 🙂

 2. Ärligt talat har väl även jag viss ordning på förfarandet idag, måste bara driva lite med fenomenet. Men det har tagit tid och jag fattar aldrig detta hattande med tiden, behåll sommartiden året runt kan man väl lika bra göra, eller låt tiden vara sig själv och ge f*n i att rota sönder allt, speciellt som vissa mår så dåligt av hattandet att de rent av dör.

 3. Foto kommer, till påsk ska gamla stugan ner och sen hoppas vi att gubbarna som sätter upp väggar och tak kommer i maj. Sen får sonen och maken fortsätta inreda inne i huset.

 4. Tack och lov har jag aldrig haft problem med det här med framåt eller bakåt med klockan. Inom mig tänker jag alltid så här på sommaren; ”när klockan är t.ex. 16:00 är den egentligen BARA 15:00”.
  Och jag tycker också att det är en rätt trevlig milstolpe på året. Som att kliva över en tröskel från mörker till ljus, och liksom ”stryka under” med att ändra klockan. Lite mindre roligt på hösten när klivet är åt andra hållet … visserligen … men ändå … 🙂
  Det som är lite mindre roligt är att det brukar ta ungefär en vecka innan jag är i fas igen, och det spelar ingen roll om jag får en timme eller blir av med en. Kroppen blir tydligen lite förvirrad vilket det än är … hehe
  Ha en skön vecka 🙂
  Jag jobbar bara 3 dagar, och är sedan ledig en dryg vecka … Känns inte ett dugg otäckt … hihi:D

  1. Skönt att du bara jobbar tre dagar, jag är sjukpensionär så hemma är jag, men maken jobbar för två så det jämnar ut sig. Imorse var det segt när väckarklockan ringde, jag snooosade och snooosade, segade mig upp och får nu ta min medicin en timma fel.
   Hur höstlikt, grått och vått kan det vara ute på en skala i mars, jag tänker inte sätta en fot utanför porten idag. Däremot har jag lindat upp tre vita nystan till härvor, ska testa att färga garnet med hushållsfärg i mikron. Mycket spännande, kanske blir det jättefult och misslyckat, men då har jag i alla fall testat. Ha de nu bra på jobbet så länge. Kram

  1. Han ser fram emot det hela och ögonen lyser när han pratar om behovet av en sticksåg, tror de heter så. Jag föreslog att han skulle be alltiallo killen att komma med grävskopan och bonka till det gamla huset. Men se det gick inte hem …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s