Ingen såpad kvast detta år

Vaknar tidigt och försöker verkligen somna om, gick inget vidare när hjärnan satte igång med förberedelser till påskmiddagen på torsdag. Idiotiskt och så typiskt mig den här oron så fort något ska gå av stapeln. Här ska bjudas på en Italiensk/svensk buffé så det är en del som ska förberedas, ikväll ska vi handla och imorgon ska vi laga Jansson och potatisgratäng, koka äggen och skala, steka lammsteken och skära den tunt, den ska serveras med de kallskurna, baka bullar, duka och pynta … Maken jobbar halva torsdagen och familjen kommer kl 14.00 så det gäller att ligga i framkanten för att få ihop det hela.

Igår färgade jag garn för första gången i mitt liv, det var så roligt och inte alls svårt som jag trodde. Det som behövs tränas på är ju själva tekniken hur man bäst får dit färgen och det finns olika vis att göra det på. Jag känner mig väldigt nöjd och ska nu snurra upp garnet till nystan igen, sen fundera på vilket garn jag ska börja med. Garnet är ett sk superwash, 75% ull och 25 % polyamide passar fint till sockor då det går att tvätta i 40 grader. Jag har ju tre barnbarn och alla behöver sockor till nästa vinter.

9 kommentarer på “Ingen såpad kvast detta år

 1. Färgat garn har jag aldrig gjort, men kvasten är såpad för i morgon bär det av neråt landet för min del. Sen ska jag storhandla och försöka få till lite påskmat till mig och lilla mamma. 😛

  Datorn och routern följer med, så jag hoppas att vi ses även i påsk!

  1. Imorgon börjar jag att förbereda påskmaten, gäller att se till att allt går enkelt på torsdag. Jag ska steka en lammstek som sen när den har kallnat ska skivas tunt till vår Italienska buffé. Sen ska en stor potatisgratäng fixas och en Jansson så klart. Sen puttrar jag på i köket med smått och gott lika skönt att gå så mycket som möjligt gjort. Klart vi hörs i påsk, jag vill gärna höra vad du och mamma ska smaska i er.

  1. Vilka vackra färger! Jag har aldrig färgat själv men det skulle vara roligt att prova någon gång.
   Kram

  2. Nu ska du få hjälpa mig, vad betyder reblogga. Vad händer då? Sen var det två pilarna som går i cirkel vad betyder det? Klart du ska färga någon gång det var lätt och roligt. Kram

  3. Ha, ha. Jag fipplade på den där av misstag. Det innebar att ditt inlägg kom in på min sida, vilket givetvis inte var meningen. Jag fick fullt upp att lista ut hur jag skulle få bort det igen. Jag kommer knappt ihåg hur jag gjorde men nu är det borta i alla fall. Så nu har vi lärt oss något båda två. Lycka till med påskmaten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s