Lite som wax on wax off men med överkastet

Stod och tittade på dubbelsängen, äsch lägger på överkastet senare tänkte jag. Vissa saker är inte självklara rutiner längre som förr, jag hade då som en lista i skallen av det som varje morgon skulle åtgärdas och självklart låg överkastet på när jag var klar. När jag öppnade paddan fick jag ett meddelande från min vän som skulle komma idag och äta middag med oss, blev inte så utan väldigt viktiga saker kom mellan vårt möte och då tänkte jag ”skönt att jag inte la på överkastet”.

7 kommentarer på “Lite som wax on wax off men med överkastet

 1. Hihi … bra tanke där på slutet … 🙂

  Vi bäddar i princip aldrig. Snarare tvärtom – vi viker undan täckena så att lakan får ligga luftigt på dagarna. Eventuellt att vi bäddar ifall vi ska ha främmande, men de har inget i vårt sovrum att göra så det är inte säkert att vi gör det då heller.

  Även om vi bäddar så har vi nästan aldrig något överkast på. Förr hade jag det, men det var väldigt länge sedan, när barnen var små och vi hade sovrummet i blickfånget från köket.
  Så bor vi inte idag. Nu har vi vårt sovrum längst bort i en sovrumskorridor … 😉

  Överkast eller ej har mycket att göra med hur man bor tycker jag. Hemma hos oss ser jag inte någon vits med det över huvud taget. Om jag hade 1 rum och kök skulle jag tänka annorlunda, för då lever jag ju hela mitt liv på en och samma yta, och för trevnadens skull hade jag nog använt överkast (om jag inte haft en bäddsoffa i stället). Men att bädda för oseende ögon, i ett rum där man bara är på natten, det känns verkligen som överkurs … 😉

 2. Det är ju helt rätt att man inte ska bädda ihop sängarna utan låta den lufta för att minska på kvalstren. Jag har varit så nojjig med städning och bäddning och f*n och hans moster tills jag blev för sjuk för att orka vara pedant. Men det sitter en liten pedant jäkel på axeln och tycker saker när jag struntar i att vara duktig, men som sagt jag orkar inte längre och det får bli lite som det blir. Har lärt upp maken genom åren så han sköter mycket här hemma, sen får jag ryck när jag är piggare.
  Znoggis om du bara visste så mycket mindre skräpigt livet blev när Watson dog, hade nog aldrig fattat hur mycket han drog in i lägenheten.
  På tal om sovrum så ligger vårt sovrum öppet från hall och vardagsrum och stänga dörren blir så instängt, ser tråkigt ut. Maken drar alltid på överkastet när han bäddar i helgerna, i veckorna struntar jag i det. Inte tror jag att mina polare skulle bry sig om sängen var obäddad eller utan överkast, det är nog mer min inre pedant som har problem.

  1. Även om det inte är roligt att höra hur hälsan tryter så får man kanske i det här fallet säga att ”inget ont som inte har något gott med sig”. Kan inte se det på annat sätt än att det är bra att du släpper pedanteriet …
   Men den där jäkeln på axeln känner jag också igen. Den hamnar där när jag lyssnar för mycket på normer och regler. Jag har däremot blivit mycket bättre på att sopa bort eländet från axeln. Den sitter ju bara där och gör sig dum …
   Kram

  2. Önskar att jag kunde nocka den ibland, använda racket jag jagar flygfön med, trycka på knappen, på med elen och så befriad jag skulle bli. 🙂

 3. Överkast?
  Ja,….jo jag vet vad överkast är. Men jag undrar när överkast finns på min säng?? Eller hur ofta jag bäddar? Men till mitt försvar ska jag säga att kvalster överlever längre om man bäddar. Ett nog så gott skäl till att låta bli att bädda!
  Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s