Återbruk

Det här att sy nytt av begagnat är ju toppen tycker jag, ta en T-shirt tex den kan bli barntröja, mössor, mjukbyxor, underbyxor, kallingar till barn eller vuxna.

Sätter in en bild så ni förstår hur bra det kan bli, det är inte min bild. Äsch har sånt besvär med att bilden är för stor, gillar inte det här nya här inne och hur gör man om man vill sätta in fler bilder i samma inlägg? Denna bild visar hur ett mönster till barnplagg lagts på en gammal T-shirt, nu fattar ni hur man gör även med mönster till underbyxor, här finns pengar att spara.

11 kommentarer på “Återbruk

 1. Det gjorde jag ofta förr när barnen var små. Kanske skulle börja igen om inte annat kan man ju sy dockläder av det. / Yvonne

  1. Välkommen! Så roligt att du också har använt gammalt och gjort nytt. Det är kul bara man kommer igång. Jag har råd att köpa nya underkläder men visst är det kul att kunna nyttja tyg som inte är fel på men bara ligger i lådan för att jag har blivit för tjock. Kram

 2. Ja jag fick min fars urväxta långbyxor och skjortor som jag sydde om till mina söner. Kommer ihåg att jag fick från en granne, nästan oanvända klänningar, som jag sydde om till min dotter. Det blev nästan som en sport att få ut så mycket som möjligt av tygbitarna.
  Kram

 3. Jag fattar inte vad det är du inte fattar? Du klipper upp sömmarna i en T-shirt = en framsida tyg och en baksida tyg + två småbitar vilket var ärmarna. Mönster har du kanske sett någon gång i livet, det behövs vid all sömnad för att bli kläder … hänger du med?
  Lägg mönsterdelarna på tyget nåla fast mönstret och klipp ut, hänger du med eller?
  Sen syr man med en symaskin ihop de olika utklippta mönsterdelarna tills det blir det mönsterdelarna är tänkt att bli.
  Fattar du inte nu ska vi vara glada åt att du inte är skräddare 😉

  1. Det är smart, min dotter sitter nu och syr så där som jag gjorde förr, nu för tiden har jag svårt att komma till skott, stickar mest vantar, sockor, sjalar och annat smått. Det är så lagom att ha en sockstickning i knät framför tv:n på kvällen.

  1. Förr var jag duktig och sydde massor, både till familjen och till en kemtvätt, Götapetter så mycket kläder jag har lagat, sytt upp och ner, in och ut. Kavaj till maken, bröllopsklänning till kompis osv. Då njöt jag av att sitta uppe och sy när familjen sov …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s