Fyllborg

Slänger ihop en smulpaj och tänkte blanda fryst mango, äpple och banan, låter ju spännande tills jag inser att det inte fanns mango, bara frysta röda krusbär i frysen. Så det blev smuldeg, krusbär, banan, vaniljsocker, lite rivet citronskal och Chiafrön måste testa dem. Inte vet jag om det blir gott, tänkte servera pajen med glass ikväll till kaffet.

Fint väder har vi haft hela dagen, men det blåser rejält och bor man på ett högt berg vid havet så blåser det hårt rakt in. Vid lunchtid hämtade min son mig och visade lägenheten de flyttar in  i i helgen. Ljust, helt nytt och så fint, en liten knubbsäl kröp omkring och skrattade när han fick syn på mig, yngsta barnbarnet.

Valborg, tänk så spännande den helgen var i tonåren, kallades för fyllborg och jag är övertygad om att det nog är likadant nu som förr. Själv dricker jag lite smuttande, ett halvt glas vin till maten eller kanske en skvätt rödvin i glaset och fruktsoda hela vägen upp. Jag har nog aldrig varit så mycket för att dricka, reste utomlands ensam tidigt och då kan man inte vara onykter utan kunna ta hand om sig själv. Samma när jag gick på nattklubbar, 15 år var jag när jag insåg att glädjen i livet var att dansa på nattklubbar. Inte behövde jag dricka för att våga varken det ena eller andra och finns det något jobbigare än fulla människor. Men klart att även jag har hört till de fullas skara, men jag har aldrig vaknat av minneslucka eller inte vetat var jag är, sånt skulle jag inte må bra av att uppleva. Idag är det min njure som är viktigast att vårda och då blir det inget fyllborg, det kan jag lova.

5 kommentarer på “Fyllborg

  1. Supergod så pass att maken sa det flera gånger. Har varit lite segt några dagar, min pappa dog på Valborg för tio år sedan, jag tänker på mamma. Idag fyllde min syster år när hon levde, och det känns alltid konstigt med första maj efter hennes död.
    Så jag har inte varit så aktiv här inne …
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s