Man borde så mycket …

när lågtrycken rullar in med regn och framförallt blåst. Fast jag blir avslagen och får ont i kroppen så gillar jag vädret.

Jag gör inte så mycket just nu, mer som om jag hovrar över tillvaron och väntar på något, klart jag stickar, handlar och allt det där vanliga, men inom mig har jag stannat upp för ett slag. Tittar på resterna av födelsedagsblommorna de få som är kvar, livets förgänglighet och allt tungsint far i sitt hemtama stråk genom skallen. Undrar om alla har dessa stråk av tungsinne sedan urminnes tider? Det finns många andra stråk i hjärnans vindlingar, glädje, kärlek, bus, skratt, sjuk humor, gnäll och gnöl osv i evighet men de stråken vill inte att jag sitter ensam, vilket hänger ihop med tungsinthetens stråk.

Att vara ensam är en följeslagare sedan mycket unga år, fast jag samtidigt har varit en väldigt utåtriktad social person med just den där sociala begåvningen att enkelt trivas i de flesta grupper. Idag har jag krympt ner umgänget till enstaka möten här och där, sen blir jag som fullproppad av tankar och energier som ska betas av, lägga sig tillrätta. Ensam är jag inte, en självvald ensamhet är inget man lider av, möjligen saknar jag de djupare samtalen. Förr när jag ännu snurrade runt med stort umgänge, grupper, föreningar då var det mitt liv och jag stormtrivdes att kliva in i de grupper jag umgicks med. Men nu äntligen verkar jag ha landat i den där starka längtan efter att bara vara, den längtan som har följt mig så länge.

En del av behovet att vara ensam har ju med mitt fysiska jag att göra, efter många år med en kropp som bara blev sjukare drog jag mig undan mer och mer för att jag inte orkade. Orkar ännu inte så mycket, tänker eller funderar ibland på om jag inte är mer mitt rätta jag i den jag nu är? Kanske var det meningen att jag skulle bli sjuk för att till slut bli den jag skulle vara.

Karma …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s