Vacker på insidan, pyttsan!

Syrliga tankar …

Smyger sig runt mig, in i mig och får mig att bli sittande, denna förlamande känsla av uppgivenhet, med all säkerhet sprungen ur att jag sitter här och inte mäktar med att komma igång. Som tur är går det upp och ner och jag tvingar mig upp, upp och igång var och varannan dag. Ibland vill något i mig bara vråla rakt ut om det orättvisa med kroppar. Kroppar som gör allt de ska, smidiga, smäckra och vackra. Inte vara som min fylld av cellgifter, smärtsamma leder, fettringar och total avsaknad av kondition. När började jag se så gammal och ful ut, hela tåget har gått, drog till och med med sig stationen och jag varken såg eller hörde. 🙂

Det är nu man ska prata om insidan, det är den som ska glöda och vara vackrare än vacker. Ärligt talat vem sjutton ser insidan hos sig själv? Andra kan se ut precis hur som helst och jag ser dem som helt ok personer, men se sig själv med samma glasögon finns inte på kartan. Jag är bara en tant i mängden som har blivit övermogen av allt kroppen och jag har varit med om. Tanten som jag har älskat så i alla år sedan ungdomen, tanten som är livets salt, trygghet, kärlek, värme, klokskap. När sjutton blev jag tant?

Har ett par äkta tanter i området som jag brukar titta på med fascination när de kommer gående med foträta breda skor, tjocka strumpor, vid kappa och en hatt. Inget som en gång i framtiden kommer väcka köplust hos second hand publiken.

Abrupt blir jag så trött på alla mina ord att jag nu tar fram piskan och tvingar mig upp och igång. Så fridens …. solen skiner idag fläckvis och jag ska ta mig ut och hem, baka sockerkaka till picknicken imorgon på barnbarn nr 2 dagis som nu inte heter dagis utan föris … ska ta med mig barnbarn nr 1, vi kommer dit i taxi, ska bli en kul dag utan gnäll från bana fyra som nu står i startgropen för att inbilla sig att hon fångar dagen.  🙂

8 kommentarer på “Vacker på insidan, pyttsan!

 1. Heja på! Det är en sån där skitdag. Jag förstår precis. Men det kommer andra. Bättre. Kram

  1. De här dagarna när kroppen energilös, det skulle vara lättare om jag inte kände att jag borde en massa saker. Någon dag här och där går an, men blir det för många är det jobbigt att inget göra. Men imorgon blir det andra bullar … 🙂

 2. Såg att du varit inne och tittat i min blogg. Trevligt. Nu har jag läst litet om dig och känner i hela hjärtat att du har det väldigt jobbigt. Vi är så värda att må bra, leva länge och njuta av vår pension så länge som möjligt. Det är tyvärr inte alla förunnat.
  Jag är 70+ och har IBS, som kan vara nog så jobbigt, men i övrigt är jag frisk. Jag håller mig hemma rätt mycket, dels för kissens skull, dels för att magen inte alltid gör som jag vill.
  Stor kram! Om jag kunde skulle jag skicka litet styrka till dig! 💜 . Jag tittar in hos dig igen. 😀

  1. IBS är ett av mina stora problem vilket gör att även jag håller mig hemma mest, går jag en sväng kan man ge mig sjutton på att jag får ”ila” hem. Du ger kraft genom att ta dig tid att skriva till mig. Kram

 3. Oroande med din mamma, hoppas verkligen att hon hämtar sig. Själv hankar det på, ibland mindre kul och sen perioder där jag som tur är mår skapligt bra. Kram

 4. Jag undrar också på vem som tittar på mig när jag tittar i spegeln, men det är väl bara att acceptera att med alla de krämpor och massor av medicinering så är inte resultatet bättre. Om reinkarnation finns så får man bara hoppas att man får ett smärtfritt liv nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s