Vi är lika med?

När vi är duktiga så hänger vi på spettet här på landet, med en tomt som aldrig haft besök av spetthängare, trädgårdsskötare, planterare så finns här enorm mycket att göra. Nå, vi tar upp stubbar och stenar, klipper det sk gräset fast det låter mer som en stenklippningsmaskin.

Snart ska den ytan betäckas inga fula tankar nu … av grus, singel, sand eller vad nu lite större sten som köpes tonvis hitfraktad med lastbil med släp kan kallas? Ut med stenen via grävskopa och kratta, sen nästa lass med ny jord om man nu kan kalla jord för ny, den ska väl helst vara gammal?

Sen ska nog vi hyra en maskin som finfördelar jorden på något vis, detta är inte min avdelning utan vis. Så vi kan så det nya gräset Classic sport …

För er som inte hänger med upplyser jag om att Vi är min man. Jag brukar säga så när jag hemma sa ”vi ska tvätta fönster” ”vi ska skura golven” det tog några år innan maken fattade vem vi var, men nu sitter det i märgen på honom.

Vi tog fram en kluns utan namn i frysen och vi gissade på karre? Senare under dagen insåg vi att det var resten av en stor oxfile sedan nyår. Ojoj vilket besvär, så synd det är om oss …

Inte regnar det väl idag! Bara vräker ner, skönt att vara inne och mysa.

 

 

10 kommentarer på “Vi är lika med?

  1. Låter precis som vår tomt. Mor brukar fnysa när jag kallar den för ”trädgården”. Det handlar faktiskt mer om en synnerligen kuperad, partiellt gräsbevuxen markbit med gamla stubbar, ljung och revor av vildkaprifol som växer i, och på allt. Det enda välordnade är nog den gigantiska rhododendronbusken som farmor planterade på sjuttiotalet. Här har regnet tagit en tillfällig paus idag. Solen visar sig mest hela tiden, kan man tänka sig. Men jösses vad det blåser.

    1. Samma här, solen skiner och blåsten gör det den är bra på. Eftersom vi inte bor här kan man ju bara plantera sånt som sköter sig själv. Det lär ta många år innan vår trädgård liknar något. 🙂

  2. Låter som det kommer att bli så bra på tomten. Ska ni plantera en massa också? Fnissar gott åt din beskrivning om att ”vi ska gräva”, ”vi ska putsa fönster” osv. Känner igen mig själv i det där. När VI skulle bygga en ny grillplats kunde jag berätta ” gubben ska börja bygga en grillplats, fast han vet inte om det ännu”. Fniss, då var jag både ärlig och sann.

  3. Trädgårdar kan vara vackra. Min är inte det men i min tanke är den helt underbar 🙂 När mannen har tid och lust när jag pekar och tycker så rycker han in och gör ett handtag. Sakta men säkert händer det saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s