Spontant köper jag …

en V75 och vinner en slant vilket jag genast köper en ny för och vinner en större slant. Jag som inte gillar spel på djur, känner mig dum minst sagt.

Igår åkte vi med ett stort lass till återvinningsstationen och på vägen dit ser jag ett bageri som vi bestämmer oss för att stanna till vid på hemvägen. Där köpte vi bullar och frallor, hittade även honung från en biodlare i trakten. Hemma slängde vi på kaffebryggaren och så besvikna vi blev, så där dåligt bakar inte ens föräldrar som bakar och säljer utanför Coop för att få pengar till ungarnas skolresor. Tänk att ha mage att kalla sig bageri och baka så tungt och torrt, dyrt som fan var det också. Jag är en bagare jämfört med det hon sålde, pinsamt att man kan kalla sig Bageri. Men honungen är jag glad att jag hittade.

Solen skiner och maken slipar utemöblerna som han snart ska slaska olja på, i år har allt sånt som inoljning av altangolv och möbler blivit försenat pga evigt regnande så fort vi har varit här. Två gånger har vi skurar av altangolvet i hopp om att kunna olja in det dagen efter som bara bjudit regn.

Som sagt solen skiner och jag ligger i soffan och skriver, tänker på att om en vecka blir vi kvar här i paradiset fyra veckor, semester kallas det. När tre veckor har runnit iväg då längtar jag efter ensamheten igen, tänk att det alltid är så varje semester. Det har blivit något felkopplat i mig som alltid vill bara vara för mig själv. Inget nytt egentligen jag har nog alltid varit väldigt social samtidigt som ensamhet och tystnad är det jag längtar efter.

Jag ska nog se till att vi köper med en hammock, där jag kan ligga/sitta i skuggan och njuta. Släpet ska med hem denna helg, vi har möbler som ska med ut till det nya huset, det blir mycket släpande till nästa helg. Nu har jag stoppat i mig några kvarvarande stackars skumbananer med chokolade, de såg så övergivna ut i sin danska pose. Bläk, känner jag nu, det var inte vad jag behövde om jag säger så.

Nu ska jag upp och ut, vi hörs.

 

 

4 kommentarer på “Spontant köper jag …

  1. Ja, en hammock längtar jag också efter. Tänk att få sitta där i sin ensamhet och filosofera, eller virka eller bara vicka på tårna i godan ro. Eller i ditt fall kanske gosa med barnbarnen. Ljuvligt.

    1. Nu gäller det bara att hitta en som är tillräckligt lång och inte svindyr, sen kommer jag att flytt in i hammocken 🙂 med barnbarn och allt. Kram goa Finurlan

  2. Detta väder, snart det allenarådande samtalsämnet. Men sommaren är ju så kort och det är ju så mycket man vill (och måste) fixa under de där korta veckorna. Nu har det ju ändå utlovats vackert och värme några dagar innan det återgår till de vanliga +8 grader igen nästa vecka. Så lycka till med alla väderberoende göromål! 🙂

  3. Nya kåken behöver en omgång färg till, bara det är uppehåll så fixar nog maken det. Tänker att det är tak på snart köpta hammocken och då kan jag ligga och läsa i den inlindad som en kåldolme fastän det regnar. Det skulle jag trivas med och att kunna slumra en stund på eftermiddagen ute i friska luften är väl inte heller dumt. Jag har en vän som ofta sover på sin altan året runt liggandes i en sovsäck på en solstol. Frisk luft året runt snusandes som en bebis är väl inte fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s