Efter ännu ett …

hällande regn ligger jag i soffan och lyssnar på droppandet utifrån, några enstaka fåglar kvirrar till annars en tystnad som om naturen väntar på något stort.

Ännu ett hällande regn antar jag och i samma veva säger maken att det nog blir sånt här väder hela semester, varannandagsväder. Han har fördjupat sig i väderleken via Aftonbladet och jag säger ”stackars dig” och menar det, samtidigt som jag drar en inre tyst tacksamhetssuck över att det svala vädret håller i sig, inte själva regnandet.

Jag har funderat på att köpa en bencykel om de nu heter så, ser mig själv sittande i soffan och trampa för glatta livet, det är synd att inte ren fantasi kan ge motion och tappade kilon, i så fall vore jag nog olympier som jag fantiserar om än det ena än det andra. Jag har dragit mig för att berätta om detta till maken, han skulle då genast börja flina och påminna mig om allt som ligger lite gömt både här och där, allt jag tidigare tänkt bli stark och smal av.

Gå-band, liten studsmatta, en grej man liksom går upp och ner på fast man står still, roddmaskin, motionscykel, stor boll, gummiband. Nog ser du väl att jag har fantasi. Men jag sprider mina gracer, dottern har numera både gå-bandet och stora bollen. Här på landet har min mini studsmatta roat äldsta barnbarnet, men inte mig som tänkte att jag kunde stå på altanen och gå på samma plats vilket skulle ge mig starka ben, men ack så kort tålamodet blev, var ju så tråkigt att klockorna stannade.

Dags för middag säger maken och sätter fart på stekpannan och kastruller, hans tur idag att trolla, fläskkotletter med sås, kokt potatis, och grönsaker.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s