Ufot har landat

Efter sällskap i stugan i dagarna fyra slits jag mellan tystnaden i mig själv, sommarprataren eller paddan med orden som vill ut.

Ordtorkan uppstod när maken nu fyllt 60 och med familjens hjälp har baxats över staketet mot den nu eviga utförsbacken i sikte, med mig vid handen. Dagen efter festen inser jag tacksamt att det var tur att det bara var vi närmaste familjen. Partytältet ligger som ett kraschat ufo över altanbordet i rester av ett regn som fullständigt vräkte ner timma in och ut. En gasoltub tommare än tom står ståndaktigt och blänger, när det är vi som ska blänga, fråga med vilken rätt den lät gasen ta slut mitt i festgrillandet? Jag bara undrar … tur att vi kunde flytta in den hela laxen med chiliflakes, salt, svartpeppar och honung ringlat över sig till ugnen. Tur att vi kunde sitta inne och spela TP och tur att vi trivs med varandra i en liten stuga med tre barnbarn som pockade på än det ena än det andra. Förbannad tur att vi inte slog till med stor baluns, altanen full av hungriga firare.

Igår var vi på Väddö KoSafari med delar av familjen, en höjdardag för oss alla. Ungarna fick träffa smådjur i bur och vuxna kunde sitta ute eller inne och fika. Pannkaka, grädde och sylt åt min fina 6-åring medan 2-åringen inte gav sig utav  ville  ha de vuxnas räkmackor vilket hon också fick, det lönar sig att ligga i. Sen bar det av i skrinda med tak dragen av en traktor ut i kohagen, nyfikna kor kom så nära att vi kunde klia lite. Bonden berättade om gården, djuren och produkterna, ostarna köpte vi så klart med oss hem. Nu ringde dottern och sa att hon hittat en BisamSafari som vi förmodligen också kommer att åka till.

Idag lassades enorma mängder jord ut i en hög på tomten, ska bli grunden till gräsmattan. Maken och vår 6-åriga barnbarn kör ut med skottkärra och krattar av bara sjutton. Maken ska ringa vår granne med grävskopan och höra när det passar att komma, här behövs hjälp.

Tvååringen ni vet, styv kuling var på Kolmården för en vecka sedan, när de klev in i delfinariet började hon klä av sig, hon skulle bada i poolen. Jag ser hela tiden den bilden för mina ögon och så bubblar det av glädje i mig, ungar är så härliga. På tal om de små så sitter 6-åringen i rutschkanan och äter yogurt med havrekuddar och en hårding med ost och gurka. Jag erbjöd honom att komma in på mellis, kunde han få sitta ute på bänken och äta, klart han fick, att sen hans ända ville sitta i kanan spelar roll?

2 kommentarer på “Ufot har landat

  1. Tror inte att någon tog någon bild, själv blir jag så virrig med nio personer i vår lilla kåk, ”tänkte inte på de” som man skämtsamt kan säga. Ska höra med de andra om någon tog en bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s