Ynklig är jag

Redan igår kväll fick jag ett återbesök av migrän vilket var första gången på mängder av år. Jag la mig kl 21 och sov till kl 09.

Så denna dag har varit knackig med en svag kropp, sen trasslar allt till sig extra bara för att jag inte mår bra. Maken glömde att lämna pengar jag skulle ha till frissan kl 11 och busskortet hade bara pengar till en resa, vi öppnade upp för en överföring av 200 kr så fort pengarna sinar på kortet, men det skulle ta 1-3 dagar så jag ville inte kliva på bussen ifall pengarna inte hade kommit in.

Eländig gränslade jag cykeln och allt ordnade sig, frissan betalar jag via bankgirot. Men så klart att jag skulle sitta där hos frissan med ”duschmössan” som en igelkott med tåtarna som skulle blekas stickande ut när blodtrycket la sig vid knävecken, obehagligt att bli så yr, svag och svimfärdig.

Jag förstår att min kropp känner sig stressad nu, min son ska gifta sig och jag flänger omkring för att bli så fin som det bara tänkas kan av denna mamma. Håret, ögonbryn, fötterna, klänning, skor, BH, manikyr och så barnvakt förväntas jag vara på olika vis till de små, vilket jag inte orkar men är för korkad att säga ifrån. Jag har lovat mig själv att ta upp detta med båda mina ungar. Mitt äldsta barnbarn har ju i praktiken vuxit upp hos mig och min man på grund av livets krumsprång. Så T är sex år nu och klar för skolstart i höst, han är ju som ”min” son, så nu för tiden känner jag inte mig som barnvakt när han är här. Men det blir för mycket för min hopplösa kropp,  yrsel, huvudvärk och allmän svaghet tar just nu för mycket tid av mig.

blir inte mycket tid över här inne just nu, men det blir nog snart bättre.

5 kommentarer på “Ynklig är jag

 1. Låter jobbigt med migränen. Jag har aldrig haft det men personer i min närhet har vittnat om att det är ingen höjdare.
  Hoppas att du mår bättre och att du får en fin helg!

  1. Så roligt att se dig igen Gunnar, jag var in till dig på snabbvisit, glad att se att du ännu höll igång. Nu tar jag det bara lugn, det har blivit lite för mycket ett tag och kroppen slår bakut. Sa ifrån om barnvaktandet, men måste på lördag med min mans hjälp passa sonens ungar, hans blivande fru jobbar och själv blir han kidnappad till sin svensexa. Kram

 2. Kroppen reagerar säkert på stressen, fastän den föranleds av positiva saker.
  Migrän har jag aldrig haft men förstått att den kan vara riktigt hemsk med kräkningar och sånt.
  Lördagskram!

 3. Usch va jobbigt du har det. Migrän är fruktansvärt, jag har själv haft det i många år. Nu när livet lugnat ner sig och jag mår bättre är det väldigt sällan jag drabbas, tack och lov. I mitt fall berodde det på hormonella svängningar och stress. Lycka till med bröllop och annat nu. Kram

 4. Nu har jag varit riktigt risig sedan onsdag och så insåg jag plötsligt att jag måste tappas på blod igen, Hb:t blir för högt och blodet för tjockt. Samma visa om och om igen och korkat nog glömmer jag mellan tappningarna var tredje-fjärde månad hur illa jag mår med yrsel och huvudvärk. Så direkt på måndag blodprovstagning och invänta svar och så boka in tappning. Sen några dagar för att balansera det hela, brukar vara världens svagaste som går därifrån. Men till nästa helgs bröllop för sonen ska det nog vara helt bra igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s