Med kräftor

på ingång med maken så snurrar tankarna på att smälla ihop en smulpaj med nektariner, lite rivet citronskal och saft till kaffet.

Aldrig är jag så nära mig själv som ensam här på landet, ibland när lyckokänslan liksom pockar på, bröstet sväller och andan nästan stannar, då vet jag att denna stund är ett koncentrat av mitt mest välmående jag.

Med asparnas darrande blad, björkarnas sus och enstaka fåglars kvitter är jag ett med naturen, mitt i, dock en betraktare. Min stund på jorden är ju mest bara just ett betraktande av naturen som i evigt kretslopp gör om och om.

Nu ska jag göra paj och ha en skön helg.

6 kommentarer på “Med kräftor

  1. Mums med hemlagad paj och (Erken-..)kräftor. OM ni köper levande Erkenkräftor någon gång så meddela mig. Jag lovar att då bjuda på ett familjehemligt recept samt ett bra tillvägagångssätt. Kram

    1. Det ska jag komma ihåg. Kvällens kräftor pratade småländska, vi tror att det var signalkräftor och inkokningen var så där lagom, fick för oss att de haft för mycket anis? Gissade vi på och jag saknade både sälta och krondillens smak. Men vi smaskade på och pajen till kaffet var en höjdare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s