Hipp Hurra sex

år idag sedan jag fick min nya njure, det ska firas med smörgåstårta och ett glas vitt vin. Njuren har fungerat felfritt alla dessa år och jag hoppas på många, många fler år.

Livet runt om har varit rörigt, en barndomsvän dog och min dotter ligger på sjukhus, dock får hon åka hem imorgon och leta efter sin balans som stack som en avlöning när en förkylning satte sig på hennes balansnerv i höger öra. Hon blev redigt sjuk, fick åka ambulans till sjukhuset, vi trodde det var den där kristallsjukan men det var en annan sort. Men som sagt imorgon kommer hon hem och lär få träna en månad, hjälpa kroppen art hitta tillbaka igen.

Själv håller jag på och städar mig runt i lägenheten, vardagsrum och badrum är nu klara, imorgon blir det sovrummet och riva ur sängarna på en gång. Jag skulle börja träna i roddmaskinen men insåg att städa gott kan inleda mitt tränande, en massa allsidiga rörelser och svettig, flåsig blir jag.

 

 

7 kommentarer på “Hipp Hurra sex

 1. Ja vi får hoppas att njuren håller sig lugn en massa år till.
  ”Mammaoron” väcks lika starkt även när barnen är vuxna, hoppas att dottern återhämtar sig med rekordfart.
  Städa är bra motion, jag borde kanske städa oftare 🙂

 2. Idag kommer dottern hem och det blir skönt för henne, där ser man hur snabbt livet kan förändras från ena stunden till den andra. Nu kommer min dotter bli frisk, men tänk på alla som drabbas så där plötsligt och sen blir inget sig likt och ingen av oss kan någonsin vara förberedda på det elände som kanske tar oss.
  Jag städar vidare, idag har jag redan rivit ur sängarna och slängt ut alla sängkläder på balkongen. Nu ska sovrummet jäklar mig få sig en duvning, vi har ju haft semester fyra veckor och sen lite tid som gått väl hemkomna från semestern, så det behövs verkligen städas. Som jag flåsar och svettas är det nog en bra start på träning som jag behöver, när det är färdigt med städningen ska jag börja ro i roddmaskinen nu jäklar ska tanten få upp orken. Kramen

 3. Bra att bli påmind om att livets tråd är skör och att vi ska vara glada för varje dag vi är friska, tack för det ❤
  Din nya njure är lika gammal som min blogg, blir sex år nästa vecka.
  Lite tokig jämförelse kanske, men det slog mig bara 🙂
  Ha en fin lördag!

 4. Jag tror inte vi någonsin är förberedda varken på sjukdom eller döden, det är sånt som andra drabbas av. Jag minns än idag det ofattbara när jag insåg att jag i framtiden skulle behöva dialys och sen någons njure. Bevare mig väl sånt händer väl inte mig, jag som suttit trygg i TV-soffan och tittat intresserat på njurtransplantationer utan minsta susning om att det inom några år skulle vara jag som låg där på operationsbänken. Samma när min syster dog för tidigt i lungcancer, jag var med henne, höll henne nära till sista andetaget men förstod jag? Hur folk, nära och kära genom åren kommer och går, det vänjer man sig aldrig vid och meningen med livet bortsett från ren fortplantning som andra djur, gör mig till Tomas tvivlarens syster som aldrig får ett grepp om självaste livet. Kanske meningen, vem vet? Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s