Nu har jag räknat

fågelholkarna på tomten till tio stycken och två nya holkar har maken satt upp till nästa vår. Tänk att det bara var äggskal i en holk, två getingbon hittade han också.  Så fantastiskt att se de fina bon de bygger inne i holkarna, sån precision. Undrar vart äggskalen tar vägen eller blev det inga ungar i holkarna? Jag har ju sett att de flög ut och in som galna med mat i munnen.

Lite lökar har grävts ner till lyst för ögat i vår, det är spännande och till nästa år ska det planteras både det ena och andra nu när vi äntligen har fått gräsmattan på plats. Igår sprutmålade maken det nya huset invändigt och det gick så där, den hyrda sprutan funkade inte riktigt som den skulle trots rengöring efter konstens alla regler tog det bara stopp plötsligt. Så nu får han trassla med uthyrningsfirman och låna en ny till nästa helg, det får de bjuda på 1000 kronor kostar en helgs hyra, så att huset blir färdigmålat.

Nu bär det iväg hem igen, på vägen ska vi stanna för att köpa en liten sparkcykel, kickcykel? Jag vet inte vad de heter, ni vet en sån där bräda de står på och sparkar sig fram. Barnbarnet hade en med plasthjul som lät för jävligt på innegården där de bor. Så farfar sa att han fixar en ny med gummihjul, så vi ska på uppdrag på vägen hem, på vägen hit hittade vi även fodrade regnbyxor till 1-åringen som har börjat på dagis. Så nu får vi fika när vi tittar in till dem och så får jag krama goungarna.

Är inte bilden härlig, det är 30-talets tanke om hur vi ska skydda oss mot snöstorm.

 

6 kommentarer på “Nu har jag räknat

 1. Oj! Ni måste få många fåglar på besök med så många holkar. Jag har i alla fall hängt ut fröautomat, talgbollar och nötter. Lite tidigt men gästerna har dykt upp.
  Visst är det kul med att sätta lökar som man aldrig riktigt vet hur det går med? I år blir det inte så många eftersom det finns en del redan men lite fler krokusar,påsk-o pingstliljor och snödroppar har jag satt. Plus en del andra som jag glömt vilka dom var nu.
  Sparkcykel har barnbarnet aldrig prövat tror jag men hon har en liten cykel med stödhjul (hon är 3,5 år)

 2. Jag tyckte också det var roligt med fågelholkarna när jag bodde kvar i vår villa. Men vi hade problem med våra egna katter som gärna tog fåglarna, samt med hackspetten som hackade upp öppningarna.

 3. Det är verkligen mycket fåglar hos oss, passar mig så himla bra, maken sa idag ”undra hur många tusen per år fågelmaten kostar”. Jag mumlade bara och hoppades att han snart skulle glömma ämnet.
  Det är våra första lökar som har planterats, ska bli så kul att se vad som växer upp i vår. Snödroppar, sjutton det har jag glömt att köpa. Får bli nästa år och även skilla lär vara självsående om man väl har fått ner några i marken, vem har inte sett de underbara blå haven av skilla i trädgårdar här och där i vårtid.
  Kanske att ditt barnbarn ska bli lite större först, sen kan hon sparka sig fram hon med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s