Maken väcker mig och det

mullrar och vibrerar genom hela stugan och jag känner mig helt snurrig i skallen när jag snabbt glider ur sängen och in i mina fotriktiga scholls.
Utanför står grävskopan redo att sleva upp vår tomt lika lätt som yoghurten glider in i mun vid frukosten.
Nu kom lastbilen med tanken som ska grävas ner, rör ska läggas och rörmokaren ska under dagen göra sitt för att vi senare ska kunna sätta ändalykten på en ny ring, göra vårt och spola ner avfallet i tanken.

Det är en dag av lättnad och glädje, en dag av utveckling, vad får det inte kosta att sitta på rätt tron även på landet.

Det här nya ordet berikare används ofta i samhället och jag håller inte med om dess rykte att saliggöra oss, när jag använder det om grävlingen som har berikat vårt liv med ett redig hål med skit i. Detta hål gör grävlingen inte bara av hygieniska skäl utan också som revirmarkering, en lagom bit utanför ingången till grytet.

Nu fick vi problem, grävlingen förstör vår nylagda gräsmatta, den letar mask och bökar runt och upp med den jord och gräsmatta maken nyligen under väldigt slit har anlagt.
Grävlingen är ett skyggt djur som letar sin föda i skymning och nattetid. Den ser dåligt, hör och luktar desto bättre, han hör maskarna 15 cm ner i jorden, vilket imponerar stort på mig.
Efter tips från grannen som tidigare haft problem med grävlingar skulle vi börja med att köpa Klorin och skvätta runt ingångshålet till grytet, han avskyr tydligen lukten och flyttar. Men jag är inte så säker på det …

Funkar inte klorin så finns det en gubbe i området som har burar så grävlingen kan fångas in och avlivas eller flyttas och då lär man få åka rätt långt bort för att inte herr grävling ska komma tillbaka.

Nu mullrar grävskopan, den stora tanken ligger redan där den ska och rörmokaren kom lagom till kaffet med mazarin. Jag har sagt det förr och gör det igen, hantverkare är för mig riktiga män. Aldrig blir det så trevlig, lättsam stämning som just fikastund med hantverkare, de är ett släkte för sig när det gäller humor.

5 kommentarer på “Maken väcker mig och det

 1. hej! Fick i dag ett brev från min läkare där det stod att jag har en cysta i en njure, får remiss till nefrolog bför att konstatera om den påverkar mitt njurvärde.
  har känt mig trött och orkeslös hela sommaren o hösten och cystan upptäcktes vid ett ultraljud.
  Är orolig för vad som skall hända, är ju ingen ungdom ,77 år och ensam sånär som på två kattpojkar. Hittade Din blogg när jag sökte runt för att få veta mer, enligt min läkare ser lever o njurar normala ut, har haft högt blodtryck o astma i många år. Så fint Du skriver, skönt att läsa om andra som har liknande problem, är tydligen inte ensam. tack för att Du lyssnade, ha en bra dag!
  Kerstin

  1. Det är bra att de kollar upp det hela, det är vanligt att de flesta har några cystor på njurarna med åren, så hoppas att det är något som är ok eller kan göras något åt. Kram och tack för att du hälsade på, hör gärna av dig med hur det går.

 2. Vårt fritidshus (eg. vår släktgård) har vare sig vatten eller avlopp. Toan är elektrisk och det funkar bra. Skulle gärna få vatten också men misstänker att det är svindyrt?

 3. Brunnen var borrad sedan länge på landstället vi har köpt, är glad för det. Jag vet inte vad sånt kostar, installering av toan, rör, toaletter till både vår stuga och den nya, grävmaskin och rörmokare går väl på så där 76 tusen.
  Men det var himmelskt att få en vanlig toa.
  Kolla upp vad det kostar att borra.

 4. Hej igen, nu har jag försökt vara utan Facebook, jag fick lite abstinens så nu ska jag prova bloggeriet ett tag. Har bara närmaste familjen kvar på FB. Som vanligt kommer vi att tycka olika, men det är bara bra. Vi lär oss kanske något nytt ibland. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s