Lugnet har lagt sig

efter oron inför barnvaktandet igår.

Barnbarnet har sedan i augusti gått under namnet gaphalsen och lämnade inte samma förtjusande känsla som tidigare barnbarn rört upp i mig.

Gladare fick man leta efter, inte ett vrål på hela kvällen och vällingflaskan slurpade han i sig med ögonlock som sänktes sakta men säkert som om vällingen lagt sig där enkom för att stänga av den lille för natten.
Visst smög vi som aldrig förr, rädda att han skulle vakna och ilsket vråla i timmar, men inte denna gång och det var en skönt lättnad.

Ännu en av de grå dagarna med rester av Helga rytande runt husknuten sju våningar upp på ett berg med Värtans öppna vatten tillåtande för vinden att bete sig mest som den vill, bara vårt hus behåller hatten på, tänker jag.

Inatt när sömnen var svår att fånga smög jag upp till Lchf:s frökex och tjockt smörtäcke i hopp om att lura in sömnen dit den hör hemma vid den tiden, i mig. Då såg jag Globen lysa smaragdgrön tvärs över vattnet, själva Kaknästornet var dock ljust blaskig mot förrgår knalligt koboltblå. Jag är en riktig loooser på dessa färgupplysta riktmärken i vår omgivning.

2 kommentarer på “Lugnet har lagt sig

  1. Ha ha, hamnade på din blogg 2008 efter att ha googlat på laktulos idag 151206 o läste om att du könde för att hoppa från balkongen. Ha r inte hunnit läsa igen alla åren från 08 till nu 20015, menhoppas förstås att du mår bättre! Och jag fortsätter att googla på lactulos och att jag vill gå ner några kilo trots trög mage och astma, ( små problem dock)

    1. Haha välkommen tillbaka och jag klev inte ut från balkongen denna gång heller. Är bara ett mått på måendet eller avsaknad av det. Du får börja med Lchf, så blir även du av med extrakilon. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s