Bomber och granater där

rök en tand, far och bada så ont den gör att tugga på. Tugga kan jag glömma, jag idisslar bara på höger sida, den spruckna tanden tar min tandläkare en titt på imorgon tack o lov.

Efter besök hos min läkare på VC så togs det många blodprov och för fibromyalgins skull så börjar jag med antidepressiva tabletter igen, orkar inte med kroppen som är helt slut, dessa tabletter ges till folk med fibromyalgi/ledvärk. Att jag sen slutar grina är väl inte heller fel.
Sen föreslog hon rullator och jag kände ett häftigt motstånd, men efter inlägg och tankar på Facebook känns det inte lika avigt längre. Är väl bättre så än att inte komma ut alls.
Då kan jag gå tills jag inte pallar, sätta mig ner och kolla utsikten och sen gå igen, det blir likt motion vill jag inbilla mig. Kanske kan jag den vägen lura igång min trötta kropp, den har stått ut och står ut med mycket som just min kropp inte verkar må så bra av.
Men herregud rullator, det är sånt gamla och skadade, handikappade personer har? Jag är nog gammal i kroppen som det är nu, gammal i kroppen, smält det om du kan Maggan.

Jag tänker på den äckliga medicin jag ska äta tills jag dör, den som sänker immunförsvaret.
Imorgon får jag besked om blodproverna visar något, funderar på om jag ev behöver mer Levaxin, har underfunktion av sköldkörteln, sån går man i botten av.

Så imorgon blir det provsvar och tandläkarbesök, på onsdag ska jag till Danderyds sjukhus och mäta bentätheten. Sen vill jag inte mer, men det kommer väl bli några turer med tanden. Rotfyllning eller utdragning …

4 kommentarer på “Bomber och granater där

 1. Det är mycket för dig just nu.
  Förstår motståndet mot rullator för vem vill identifiera sig själv som en ”gammal” människa men jag tror jag skulle ta en ändå för att komma ut. Inte behöva vara rädd att inte orka. Sätt en schysst tuta på den och lite blinkande lampor 😊

 2. Om jag nu inte har har något de kan fixa med medicin så kommer jag fega ur när det gäller blinkande lampor på rullatorn, kommer nog vilja bli liten som ena tesked och inte synas alls. 😉

 3. Oj Du har verkligen en hel del att hantera. Klart att man värjer sig för tanken att använda rullator. Det kommer jag nog också att göra när det kommer. Men det är verkligen ett bra hjälpmedel. Både socialt och fysiskt är det bra att man kommer ut tycker jag.
  Jobbigt med tanden men sånt går ju att fixa till som tur är.

  1. Det är som om proppen for ut, allt på en gång, snart ska jag till käftis, få se vad han säger. Själv känner jag mig inte så uppkäftig, har undersökt tanden med både tungan och liten spegel till tänderna och kommit fram till att tanden har delat sig … det blir nog att dra ut den.
   Rullatorn lever sitt eget liv i skallen på mig, just nu kämpar jag med tankarna att åka buss och trava på till käftis. Är så slut i kroppen … men det är bara att veva upp sig och iväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s