En liten raring på livets stig

Visst skulle jag kunna nynna ”Jag se det snöar” men det är tystnaden här i stugan som jag njuter så av och visst, ute snöar det och jag längtar efter en vinter som den som var för några år sedan.

Den med snö upp till altangolvet och uppgrävda stigar runt huset och ner till vägen. Varje morgon var en spännande tid att komma i kläderna och ut, leta upp djurspår i snön och försöka gissa vem som hade varit på nattligt besök. Jag stod där med paddan och dess slängande fodral som jag hade full sjå att hålla undan i min strävan att fota spåren som jag sen försökte jämföra med foton som folk som vet vad de fotat har satt in.

Ofta tänker jag på alla djur jag har fått se precis runt knuten på vår stuga, jag som i unga år knappt såg varken natur eller djur, de bara var där. Men med åren har känsla för djur vuxit till en stormstyrka inom mig och samma med naturens läkande kraft, symbiosen mellan dessa har stor betydelse i mitt nuvarande liv.

Konstaterar att jag som sett tre av de ”fem stora” svenska djuren nog får gå till Skansen och se de två som saknas, järv och björn. Björn finns det här på landet, men jag hoppar gärna över det mötet.

Inte en Lucia har jag sett sjusovare som jag är, blir väl en glimt i kvällens nyheter. Om de nu har några nyheter värda namnet, TV4 har dragit in sina sändningar till en kvart inklusive vädret både lördag och söndag. Men hur tänker man då om nyhetsflödet? Deras nyheter är ju oavsett dag bara ett upprapande av samma inslag hela kvällen. De kunde lika gärna spela in det en gång om dagen och sen bara visa det, varför ska en nyhetsuppläsare behöva sitta där och läsa upp samma papper hela tiden?

Världen rullar på med händelser men i Sverige är man mer intresserad av att dels visa andra länders nyheter i stället för våra egna och inte låta journalister ta upp nyare nyheter under dagen/kvällens gång. Sen retar jag mig på att de har så mycket tekniska problem i sina sändningar, ljudet funkar inte, översättningen funkar inte, ingen bild visas och så allt annat oproffsigt som kan hända och händer vilket gäller båda nyhetskanalerna.

 

4 kommentarer på “En liten raring på livets stig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s