Misslyckat bak

Idag ringde dottern och sa att barnbarnet hade 39 graders feber och låg nerbäddad i soffan. Misstänkte att det var något på gång igår när jag var barnvakt och den lilla skruttan plötsligt blev hes och snorig.

Så nu blir det intressant att se var jag kommer fira julafton, här hemma nerbäddad i sängen eller frisk hos dottern med resten av släkten?

Idag har jag med makens hjälp bakat Lchf saffransbullar … det finns mängder av recept som innehållsmässigt är ok att äta, men hur det smakar är en annan sak. På bloggar jublar folk över Lchf recept på hembakt, men jag är inte så uppåt, det smakar inte speciellt gott.

Lussebullarna idag gick inte att rulla ut som vanlig deg utan vi tryckte ner den i en strut och klämde ut något som i bästa fall påminde om en rumphuggen lussebulle, tjock, mest rak och bakpulver stinn, ingen jäst här inte.

Maken smakade och sa att de påminner om saffranspannkaka, men inte i närheten i smaken av varken en saffranspannkaka eller en lussebulle. Är det så här Lchf bak smakar kan jag klara mig utan, alla de som svallar över om baket kan ju aldrig ha ätit äkta hembakt lussebullar eller gott kaffebröd överhuvudtaget. Pepparkakan jag bakade häromdagen går att äta, så mycket mer är det inte.

Nu är det mest städning och plock här hemma, klapparna ska slås in, maken kommer ta hand om granen, det är han som vill ha den varje år. Sen ska sillen läggas in, laxen gravas, skinkan griljeras sen blir det nog inte så mycket mer i år och det är jag glad för. Om ni bara visste vilka dignande julbord jag har haft under alla åren ungarna växte upp, allt hembakat och lagat.

Nu ska jag ta en påtår och äta en lussebulle?

Fridens

 

7 kommentarer på “Misslyckat bak

 1. Det låter inget vidare det där med Lchf … :S
  Vilken tur att jag inte haft en tanke på att ge mig in på den dieten …
  Men hoppas att myset kring ätandet av det kan väga upp smaken.
  Önskar dig en fin jul …
  Kram

  1. Själva maten är oftast ok och att vikten går ner eller centimetrarna på något konstigt vis smälter iväg eller flyter ut jämnare på kroppen eller vad de har för sig, skillnad blir det i alla fall. 🙂

 2. Hoppas du slipper bli sjuk till jul. Vet du att då det gäller bullar/saffransbröd och kakor så tror jag de ska bakas traditionellt. Inte världens nyttigaste men det är ju inget som ska ingå i den dagliga kosten. Kram

  1. Ännu ingen förkylning bara den jag får av hyacinterna som jag envisades med att köpa för första gången sedan ungarna var små. Klart de ska bakas traditionellt, allt annat kan man låta bli. Sluta med socker och vetemjöl är tufft för en sockergris som mig, bakelser/tårtor/kakor/bullar/choklad osv i evighet är det godaste som finns. Jag kommer hoppa över alla gotter i jul, en 70% chokladbit till kaffet räcker för min del. Att avbryta sitt sockerberoende är tufft men ett måste.

 3. Jag är imponerad över dina ambitioner med vikt och mat men jag är tveksam själv till LCHF-metoden. Jag har en släkting som äter det och just bakverken är det som jag tycker smakar tråkigast.

  1. Kan bara hålla med, men kommer det gäster till mig så köper jag något riktigt gott till dem, inte vill jag tvinga i dem Lchf taffligt hembakta substitut för kaffebröd. Själv vispar jag lite grädde och tinar hallon eller blåbär när gottesuget till kaffet sätter igång.
   Själva maten är ju oftast riktigt god, mest jag som längtar efter grönsaker, rårivet och frukt i alla varianter. Jag är verkligen en allätare, men känner mig så less på att inte gå ner i vikt med vanlig mat, min kropp klarar inte av att träna så den har man ingen hjälp av. Med Lchf går man ner utan att träna, de som kan sånt här säger att man inte går ner av att träna om man som mig är tjocksmock. Att äta kortison hela livet blir man inte heller smidig av. De flesta går ner väldigt bra och mycket med Lchf, dessutom brukar högt blodtryck bli lågt, kolesterolhalten bli normal och många får väldigt många kroppsliga fördelar, blir piggare, mindre värk i leder, huvudvärk försvinner osv vilket inte är önsketänkande. För att inte tala om diabetes där många, väldigt många blir friska till traditionella läkares irritation, de vill gärna tillsammans med medicinföretagen att folk ska fortsätta medicinera sig i stället för att bli friska. Men fler och fler läkare vaknar ur sin koma och inser att man kan hjälpa folk att bli friska med kostomläggning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s