Boklycka

Igår hämtade min man en försenad julklapp till mig på posten från honom. Mina fem första års texter ifrån bloggen Livsglimtar.

Jag blev så glad och trodde inte det var sant, 1,464 tusen sidor av liv och tankar skrivet av mig. Att hålla i böckerna var en speciell känsla, kanske inte samma som att få en bok utgiven, men inte långt ifrån. Det finns ett par tusen sidor till att göra bok av, det blir trevligt att lämna efter sig till barn och barnbarn.

Började direkt med 2006 års bok och insåg att jag har utvecklats en del i mitt skrivande sedan första början. Fnissar för mig själv åt särskrivningar och andra skrivfel, men det bjuder jag på.

Jul och nyår bara gled förbi, trevlig julafton med familj och släkt, sen ut till landet i lugnet med maken. Så skönt för oss båda, inte ett jota har vi gjort mer än läst böcker, lagat god mat, promenerat och pratat.

Nu ska jag fortsätta läsa min första egna bok, så roligt att bli påmind om allt liv som varit.

12 kommentarer på “Boklycka

    1. Ja, verkligen, hade inte väntat mig ett så starkt lyckorus. Nu när jag läser så flödar en känsla av ”är varje sida min egen” tänk, jag i bokform, märklig men härlig egotripp.

    1. Det är verkligen en superklapp, min dotter ringde nyss och frågade om hon fick läsa. ”Klart du får”, sa jag. Bortsett från mina personliga tankar så speglar ju böckerna tiden vi lever i och kan väl i förlängningen vara intressant för barnbarnen att läsa som vuxna. Eller så tycker de att det inte är ett dugg intressant. 🙂

  1. Jag har faktiskt tänkt på hur roligt det varit om jag kunnat läsa mammas tankar. Började faktiskt blogga f a samla en del minnen innan de försvann helt, för egen del och ev barn och barnbarn (frivilligt!).;)

    1. Om du bara visste så jag läser och läser, så mycket jag inte minns varken egna tankar eller händelser. Tänk att jag har skrivit så bra inlägg ibland och gud så fula särskrivningar och stavfel och mina idiotiska punkter…utan mellanrum haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s