Var så god och skölj

Oron la sig när en 0,5 mg Valium la sig som bomull runt hela mig, tandläkaren sa att de behövde två avtryck, ett uppe och ett nere. Han tryckte in smäcket och jag började ulka, han tog ut avtrycket lite för tidigt, så det var bara att göra om. Jag började terapia mig med tandläkarens hjälp, andas genom näsan ”in och ut”, tränade andades in och ut tills en ny omgång trycktes in …

Jag andas genom näsan, hela jag fanns bara i ett intensivt koncentrat i näsan, in och ut. Jippi klarade avtrycket! Så nästa avtryck … andas ut och in i näsan, slappna av, koncentrerar mig på näsandningen och klarar sen allt. Jag är så lättad och lugn, får sån pepp hela tiden från världens bästa tandläkare och sköterska. Så där, nu är första delen av uppdraget tre nya kronor avklarat.

Mot bussen går jag i strålande sol och knarr under skorna, det nyper i kinderna och jag är lite vimsig, antar att det är lättnaden att ha klarat av del 1 av kronäventyret. Missar bussen då jag får för mig att det inte är min buss … Klart virrig och fick vänta en kvart på nästa. Den lilla vägen från bussen till porten kom mjölksyran på besök, benen skakar och jag tror en stund att jag inte ska nå porten. Men klart jag gör, undrar hur många gånger jag har tvivlat på att inte ta mig hem på grund av kroppen.

Men nu ligger jag här i soffan och känner en lättnad att detta är avklarat. Tänk så dumt att ha oroat mig så över denna dag i fem dagar, tro sjutton jag känner mig helt slut kroppsligen/mentalt. Men snart ska jag packa, vi åker till landet ikväll och det ska bli så skönt, fåglarna behöver massor av mat och jag längtar dit nu när snön ligger knähög. Maken kommer gräva gångar i snön upp till stugan och jag kommer springa runt och leta efter avtryck från djur i snön. Det längtar jag efter.

 

8 kommentarer på “Var så god och skölj

  1. Härligt att du klarat av etapp 1 – bra jobbat! Och skönt att komma till landet i kväll – jag har gjort tvärtom, lämnat landet för Sundbyberg och fd maken över helgen. Ha det fint!

  2. Det låter bra, känner inte du också att det är välgörande att byta boende då och då. Jag har i bakhuvudet att ev stanna på landet några dagar, det vill jag, men är lite skör just nu och behöver makens sällskap, det där att han kommer hem från jobbet varje dag. Han har varit borta på jobb sedan i onsdags så jag längtar efter honom, som sagt skör är jag både i stan och om jag stannar på landet. Kram och njut nu av helgen och sällskapet. Kram

    1. På altanens räcke är de ca 30 cm snö, jag pulsade upp till huset och känner mig så lycklig. Snö är så renande, härligt för mig. Såg på temperaturmätaren i bilen hit hur det pendlade mellan -13 och -22 tänk att det finns riktiga köldhål där det alltid är kallare än på andra ställen. Brottby lär vara ett sånt ställe -22 var det där, här har vi -14 ch det är kylslaget i stugan. Nu kom vi ut så sent att maken inte orkar elda, så vi har brassat på elementen så snart kan jag ta av mig tovade vanten som jag hela tiden håller stilla under paddan, gud så kall den blir. Höger handen skriver jag med så den håller sig varmare. Hahaha! KramKram Nu har vi tänt i braskaminen 😉

  3. Ja tänk vilken skillnad bemötandet gör. Efter den hemska skoltandläkaren gick jag till en privat. När jag fick nervösa kväljningar sa han: ”Var snäll o låt bli det där, annars kan jag inte arbeta.” Efter det fick jag kväljningar innan jag satte mig i stolen… Min nuvarande tandis (och företrädaren) hejar fram mig istället, precis som de bästa barnmorskorna när jag fick barn. Vilken skillnad! 🙂

  4. Har lust att ge din fd tandläkare en propp i nyllet, vilken idiot. Även jag fick söka mig privat, efter många år sövde jag ner mig och fick allt som behövde göra gjort på en gång. Sen hittade jag en tandläkare värd namnet som lotsade mig genom den värsta rädslan, men kräkreflexen är olika för folk och det är ju en viktig reflex, så det är ju inget påhittat, men svår att kontrollera om man blir rädd med äckelsaker i munnen. Mitt tips efter sista tandläkarmötet är att bara andas genom näsan, börja redan innan saker åker in i truten, så fortsätter du oavbrutet hela tiden att andas medvetet ur näsan. Testa nästa gång. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s