Som en livlina

välkomnar jag påsken till min urlakade lekamen.
Vi ska ikväll hälsa på mamma på vår väg till landet, jag längtar till vår stuga.
När jag under alla år längtade efter ett landställe så var bilden i mitt inre att sitta där på trappen i morgonsolen och dricka kaffe.
Hur i hela friden tänkte jag då?
Jag och tidigt morgon finns ju inte på kartan … vänt på dygnet har jag gjort sedan flera år, men just nu är min kropp så stressad att jag vaknar tidigt varje morgon. Känns så onödigt, jag behöver sova länge på morgonen för att må bra.

Igår handlade vi helgens mat, lammstek så klart, sen Salma lax, räkor och crabbstick till en slags sushins smörgåsbord, något jag ser fram emot. Sen flängde vi in till sonens familj med tårta till kaffet och påskägg.

Idag skiner solen och fåglarna locktoner tar sig in till mig, jag ska sätta mig på altanen på landet och låta deras toner svepa in mig som i en filt.

Jag ska bara vara på landet, maken, läsandet, stickandet och maten.

14 kommentarer på “Som en livlina

  1. Det låter skönt för din ”stressade kropp” att få ta det lugnt på landet några dagar. Hoppas att du känner dig bättre efter helgen …
    Kramis

    1. Det bara måste bli bra, ladda till tisdagen då vi ska möta kommunens biståndshandläggare och skriva papper på mammas permanenta flytt. Kram o Gla Påsk!

  2. Visst är det märkligt att när man behöver sova som mest vaknar tidigt!? Kroppen och själen mår så dåligt så det går inte koppla av fastän det är just det den lilla människan behöver just då.

    1. Det är så konstigt, jag kan vakna okristligt tidigt och inse att skallen är full av tankar, som om den har hållit på att resonera med sig själv halva natten. Vad det nu ska tjäna till 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s