Så de skrattar, högt och lågt, se där

flyger mina kära skrattmåsar utanför fönster och balkong igen efter vinterns uppehåll.
Så vackra att betrakta här uppe i himmelshöjd när de smidigt glider omkring.

Något annat som glider är tiden, jag tänker att jag ska skriva och så händer det där konstiga med tiden att den bara har dragit ifrån mig.

Maken och jag har dykt in i mammas hus och börjat rensa ut och tömma. I normala fall gör man ju detta när föräldern är död och plockandet i minnets förvar gör ont. Olika saker väcker känslor och tusen och en tankar.
Samma sorterande och utrensande med föräldern i livet väcker andra sorters känslor och ändå inte.
Det är konstigt helt enkelt att rota runt där i resterna av ett helt liv.
Finner gamla brev, både från mig själv och min döda syster till mamma, läser, häpnar och gråter.

Tänk att jag har glömt så mycket av de rader jag läser, när börjar minnen glida iväg och ut ur minnet? Vad minns man av sitt liv och varför minns man just de delarna?

Ringer olika instanser och säger upp bredband och TV det gick bra tills jag kontaktade Radiotjänst …
Licensen går inte att säga upp om TV apparaten står kvar i mammas hus. Men herregud det är ju ingen som bor där, vi städar ur huset.

Myndigheten ter sig löjeväckande i sin paranoida galenskap efter licenspengar.
Så om jag vetet detta kunde jag ha ljugit och sagt att TV:n var kastad. Som vanligt lönar det sig att vara oärlig i samhället. Ska fan vara vettigt uppfostrad, medveten om att alltid tala sanning och göra rätt för sig.

3 kommentarer på “Så de skrattar, högt och lågt, se där

 1. Det är jobbigt att tömma ett hus eller lägenhet, men också trevligt. En massa minnen som dyker upp. Jag har ännu kartonger som inte är helt genomgångna efter min mor som dog för mer än tjugo år sen.
  Jag har redan börjat gå igenom mina skåp och lådor, för att barnen inte skall ha för mycket jobb den dag jag inte finns mer.
  Ha en bra helg.

  1. Visst är det trevligt också och vissa saker får mig så varm om hjärtar. Tänk precis samma tankar har jag redan haft när det gäller mina egna skåp och lådor, det ska rensas ut varefter, det har jag bestämt mig för.
   Oj, så lång tid skulle aldrig en spännande kartong få stå oöppnad hos mig. 🙂
   Önskar även dig en skön helg. Kram

 2. Jag tycker också att det är ett fint vårtecken när skrattmåsarna dyker upp. Numer finns dom ju också inåt landet och inte bara nära vatten.
  Förstår inte det där med licensen. Konstiga regler.
  Alltid vemodigt att gå igenom gamla saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s