Nystädat doftar paradisiskt

Idag en dag av njutning, går runt här hemma i mitt nystädade hem. Drar ner alla persienner och stänger fönster och balkongdörr, allt för att behålla nattens svalka inomhus.

Läste lite rapporter om dagens väder och där hotades med 28 graders värme. Jag får spader och vill helst bosätta mig i en källare, gärna vackert inredd.
Så här i början går det an, värre sen när teglet i huset är uppvärmt, då är det inte lätt att få till det svala inne.

Igår kom maken hem från sin Skottlandsresa med dottern, så nöjd och solbränd i ansiktet efter alla långa dagsturer de hade tagit. Han packade upp både fudge och den bamsestora Tobleronen som i farten blev en smaksatt med kokos, vilket var en stor besvikelse för mig. Fick också en ljuvlig lammullspläd som jag kommer boa i på landet svala kvällar.

Jag minns än idag när mina föräldrar kom hem från sina festliga resor till Åland med Toblerone till syrran och mig. Dels var Tobleronen så himla god och sen den där spänningen som låg i att äta något från ett annat land.

Upplevde samma känsla av spänning vid min och makens första USA resa, jag gick runt i alla tänkbara affärer och njöt av allt nytt.
Minns deras kläders färger vid den resan än idag, blåbär/mjölk, lingon/mjölk. Idag vet jag att vi kallas för pastellfolket, så det amerikanska ”smutsiga och dova” färgerna lämnade ingen lust att handla just kläder.

Under min senaste amerikaresa så konstaterade jag att allt finns även här hemma och med den likriktningen försvann den spännande upptäckarivern hos mig.

8 kommentarer på “Nystädat doftar paradisiskt

  1. Toblerone var verkligen speciellt. Ungefär som Julmust men nu finns ju allt mest hela tiden och det stora grejen med det har försvunnit men du fick ju hem mannen 🙂

  2. Toblerone som fällde Mona Sahlin första gången. En svenskt godis som uppskattades av amerikanska vänner är godisbilarna. Vet inte om de finns få utanför Sverige?

    1. Det har vi ihop Mona och jag Toblerone, men jag betalar min själv. 🙂 om svenskar i Usa vill ha godisbilarna finns den nog inte där.

  3. Toblerone var alltid mammas favorit och pappa hade alltid med hem från Finlandsresorna med jobbet. Smakade himmelsk och var högtidligt när man fick smaka 🙂

    Blev en jäkla kontrast på temperaturen men jag är mer på banan vid 18-20 grader än 25-28 kan jag säga. +4 här i morse. Krispigt. Ha en go dag!

    1. Börjar dagen med tandläkarbesök så jag är inte så kaxig just nu. Ska ta ett sånt där äckligt avtryck som de behöver till kronan de ska görs. Jag är så lättäcklad av gegga i munnen, andas genom näsan säger det … Jag som är så snorig nu på morgnarna av pollen. Stressigt men snart gjort. Ha en bra dag du med kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s