Dagbok om döden

Med början igår hos tandläkaren som konstaterade att kratern tappade plomben lämnade efter sig ska bli ännu en krona.
Återbesök redan imorse bevare mig väl så tidigt för en stel, gnällig kropp.
Nerven var hel i tanden så han la en redig bedövning då han slipar ner den. Svårt var det för jag ser tydligen annorlunda ut anatomiskt långt där bak i käften.
Så vi skrattade och konstaterade att bedövningen tog överallt utom i tanden.
Så min latte och smörgås, försenade frukosten när jag kom hem var inte lätt att få i sig. Jag bet mig själv i läppen och kinden på den bedövade sidan. Fick skära smörgåsen i småbitar och bara tugga på ”rätt” sida.

Igår läste jag ut en bok jag hittade i bokhyllorna i vårt grovsoprum.
Plötsligt så nära
Dagbok inför döden av Birgitta Ek

Boken är gammal kom ut 1977 men tog tag i hela mig, lättläst, intensiv, ärlig, rak. Den hade allt jag gillar och söker i andras texter. Boken var sammanställd av hennes dotter och jag kände in i själen att jag ville personligen tacka henne för att hon gjorde möjligt för andra att ta dela av hennes mammas dagbok.

Sagt och gjort jag letade upp dottern Ann-Mari Hofsten och ringde. Hon blev väldigt glad och det kändes fint att få prata med henne om hennes mamma och boken.

6 kommentarer på “Dagbok om döden

    1. Boken är inte tänkt som bok från början utan det var den dödssjuka Birgitta som skrev dagbok under den sista tiden. Jag gillade hennes raka mitt i livet sätt att skriva.

  1. Uff… får lätt svettning i pannan när jag läser om tanden som inte blev bedövad. Samma med min.. hål på tandhalsen.. 15 stick första gången innan de gav upp. Ain’t gonna happen att de kunde borra obedövat.. då får de söva hela mig kan jag säga. Andra gången när jag knaprat smärtstillande och var lite i mössan lyckades han vara lite mer aggressiv med sin bedövning men det var jämnt skägg att det tog. Har mer problem efter lagningen än innan med varmt/kallt. Misstänker att han missade isoleringen.. men det var en chansning. Test först och vill det sig inte var det rotfyllning eller bortpetning som gäller. Jag tänker rösta för det senare om jag inte står ut. Vi får se.

    Skall tipsa mamma och hennes läsecirkel om boken!

    Ha en fin dag!

    1. Å fy sjutton så jobbigt för dig, det var inte så farligt för min del, var så lite som skulle göras. Den boken är lättläst, väcker många tankar som man kan prata om i en läsecirkel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s