Granar med spets och nyinflyttade grannar

Sitter på trappan till vårt lilla hus på landet, borstar nytvättat hår och skänker ofrivilligt allt för mycket hår till mina vänner fåglarna.
Jag spanar efter den vecka som flytt, granarna har fått sin ljusgröna vårspets som en lyftande volang runt om som tecken på växtkraft och välmående.
Björkarna som talar till min själ är i sitt esse och jag suckar djupt av välbehag av att bara se dem. Nya gräsmattan växer så det knakar och våra första egenplanterade vårblommor sjunger på sista versen.
Maken fyller på fågelmaten och bjuder till buffé, bofinken och domherren är inte sena att låta sig väl smaka.

Jag har nu fått ordning på några av vårens nyinflyttade fåglar, svartvita flugsnapparen så klart med fru på baksidan av vårt hus. Nötväckan är närmsta granne, men sen vet jag inte vad det är för sort, de är så snabba in och ut, men jag har några dagar på mig. Domherren, talgoxe, gulsparv, gråsparv, pilfink och rödhake mumsar nu på i buffén till min stora glädje.

Veckan som gick var ett stort flängande mest varje dag, blodprovstagning, utrensning i mammas hus, besök hos mamma, besök hemma av barnbarnet T och avslutade veckan med läkarbesök och inlämning av 25-30 pocketböcker till sjukhusets korridorbokhyllor till glädje för alla.

Min fina njurläkare och jag pratade om den onda, besvärliga kroppen min och jag undrade vad jag ska ta mot smärtan då jag inte får äta inflammationsdämpande medicin vilket inte är bra för min njure.
Hon berättade att det fanns tre olika tabletter som jag kan äta, för ont ska jag inte ha. Nu prövar vi med Alvedon665, har funkar fint sedan igår, fanns en till att testa som jag inte minns och så morfin, måtte nu Alvedon665 räcka och fungera bra.

2 kommentarer på “Granar med spets och nyinflyttade grannar

  1. Fantastiskt hur snabbt fåglarna hittar tillbaka så snart det serveras litet mat, och så rogivande och underhållande att bara sitta och titta, njuta och glädjas år dem. Måste kunna fungera som blodtryckssänkande terapi om man nu skulle lida av högt bltr.
    På landet hade sädesärlan och flugsnapparen dragit söderut igen på grund av det ihållande kalla vädret. Inga insekter, ingen mat. Men i lördags eftermiddag kom äntligen solen fram igen och vindarna blev litet ljummare och igår, lagom till att vi skulle åka hem igen, var både flugsnapparen och sädesärlan tillbaka igen. 🙂

  2. Jag har ju blivit helt ombytt sedan mitt fågelintresse och deras väl och ve drabbade mig. Just det där att sitta och bara titta på dem är så njutbart och varje gång det kommer en okänd sort så slår jag i fågelböcker och försöker förstå vem jag har på besök. Det svåra sen är att komma ihåg namnen 🙂 ibland känns hjärnan som ett durkslag numera, jag vet aldrig vad som stannar och vad som glider ut och vidare.
    Flugsnappare kämpar på med sina ungar, idag blir det nog uppåt 24-25 grader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s