Man borde så mycket

framförallt hålla truten. Nej å Nej inte peka på något uppenbart konstigt i tillvaron!
Att reagera på andras konstiga val i livet verkar sällan vara rätt.
Jag skulle bli hämtad för att hjälpa en person och blir uppringd om att personen måste vara hemma till klockan 20.00 för då ska barnet läggas.
Jag har inte ett dugg emot att vi inte hann de båda saker vi hade planerat men reagerade på det där att lägga sitt barn.

Har hon barnvakt? Nej!
Är hon ensamstående? Nej!
Är hon gift? Ja!
Så pappan anser sig vara barnvakt och kan inte lägga barnet fyra kvällar i rad.
Ja, så kan man ha det och det får man inte tycka något om, då får man luren slängd i örat.

Usch, så konstigt mycket är nu för tiden, framförallt för barnfamiljer.
Allt delas upp så minutiöst noga, hämta, lämna och vab, bevare mig om det behövs flexibilitet någon stans i ledet, då är det förmodligen den kvinnliga partnerns görande som anses minst viktigt.
Bara man lär sig hålla truten.

6 kommentarer på “Man borde så mycket

  1. Håller med Maria, det så mycket man inte vet, svårt att ha hela bilden. Men å andra sidan så se jag också så mycket konstigheter. Jag har bland annat reagerat då någon i min närhet klagat då partnern är borta över helgen. Måste då ha hjälp av mamma/mormor. Kan inte ta hand om sitt eget barn. Jag försökte vara tyst men valde at hylla alla ensamstående föräldrar som gör stordåd.

    1. Verkar inte vara ovanligt att de inte klara sig om partnern ska bort, då blir det jobbigt. Götapetter, jag som var ensam så mycket när våra ungar var små att jag till slut tyckte jag lika gärna kunde skilja mig. Hans idrott åt upp all fritid och en dag fick jag nog, han fick välja och valde familjen.
      Inte hade jag en käft som ställde upp för att jag ville göra något, det var maken i så fall och han var ju mest borta 🙂
      Verkar som om många inte orkar hela vägen med sina barn, kanske satsar de för mycket på allt runt om som ska glimma, lyckliga familjer ska hinna så mycket, ha råd med så mycket. Satsar kanske för mycket energi på fel saker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s