Fåglarna är så

tysta den här delen av sommaren, vart tog de vägen med sina drillande toner som låg som en ljudmatta där ute?
Tre kråkbarn roar mig med upptåg och prat likaså tre skator som också flänger omkring som barn bör i trädgården.
Men de små fåglarna har gått upp i rök.

Idag slog sommaren till med strålande sol och förväntad temperaturhöjning vilket gläder alla solgalningar, men oroar mig som inte mår bra när det blir för varmt.
I skuggan ska jag boa med bok, virkning och något läskande som vatten.
Tänkte pricka in sommarprogrammet, men mina morgnar är så söliga att jag brukar ha kommit till duschen när vinjetten spelas upp. Så tänker jag att ”lyssna på reprisen, ska jag göra” men det blir ju aldrig av.

Nu sätter jag fart på dagen, in i duschen!

8 kommentarer på “Fåglarna är så

  1. Sjunger inte fåglarna i första hand för att ragga partners och staka in revir? Sen kommer ungarna o de får annat att tänka på… (känns igen). Såg en gång en skämtteckning som översatte till människor: Killarna hängde i lyktstolparna och skrek fula ord för att skrämma bort andra hannar. 🙂

    1. Jo så är det, skillnaden är ju så stor att det är svårt att inte fundera över tystnaden. Dessa skränande testosteronhannar känner vi alla till vare sig de skränar från himlen eller jorden. Hahaha!

    2. Haha till och med kråkor låter härliga att höra, jag tänker ofta på Ronja rövardotter när kråkorna sätter igång, gillar fågelsnack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s