Skyfall

Igår kom dotter med familj och en vän till familjen, här skulle firas födelsedagar både dotterns och mannens på samma dag.
Det var tänkt att sitta ute men även denna dag brakade åskan och blixtarna for omkring i regnet.
Sen kom det befriande regnet för andra dagen i rad och vår AC gick för fulla muggar inne.
10 mm igår och 28 mm i förrgår som tur är när det kvava nästan kväver en då blir åska, blixt och regn som vräker ner befriande.
Ska bara säga att det är på G nu igen, kvavt, stålgrått som drar åt natta, allt står still, inget liv som ögat i en storm.

Åskan mullrar lite avlägset och nu drog någon ner ljuset …
Blåsten kommer och med den regnet, tungt hällande rakt ner, så där ja, mina nyputsade fönster är randiga igen. Jösses nu smäller det ovanför huset, knallar som får mig att huka, skyfall.
Och skallen känns konstig nu när åskan rullar närmare, konstigt att jag upplever väderomslag så fysiskt.
Om jag bortser från åskan och blixten så älskar jag dåligt väder. Som nu om ni bara kunde se och höra detta skyfall, jag blir euforisk.

5 kommentarer på “Skyfall

  1. Hej, ramlade in på din blogg av en slump när jag frenetiskt googlade efter olika njurproblem. Jag har under flera års tid haft smärtor till och från i min vänstra njure efter två njurbäckeninflammationer. Det senaste halvåret har smärtan blivit kronisk, men remisser kommer bort eller hamnar på fel mottagningar och jag börjar tappa hoppet. Vart exakt vände du dig när du hade problem och vad sa du för att läkarna skulle agera?

    Jag såg via startsidan att du ännu är aktiv på bloggen, så jag chansar och hoppas på ett svar 🙂 Ha det gott! //Malin

    1. Jag var ny på vårdcentralen och min läkare tog blodprover som visade att mitt kreatininvärde var förhöjt, blev skickad på ultraljud på njurarna och då såg de cystorna. Sen remiss till njurmottagning som skött mig sedan dess.

  2. Efter den här värmen kände man riktigt hur välkommet skyfallet var.
    Glömmer aldrig ett åskväder vi såg i Österrike: På hög höjd såg man HELA blixtarna längs bergssidan. Ibland slog de ner, och alla ljus i närheten slocknade. Läskigt och härligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s