Shit happens

Idag är en ”sån där dag” när jag känner att det var onödigt att kliva ur sängen. Klockan ringer och jag ser förvånat att det står en plastskål på golvet? Sakta rör sig ett igenkännande spår i hjärnan, om mig själv som inte kunde somna, som läste och läste, åt en macka, drack te, tog lite mer sömntablett än jag brukar.
Rastlöst irrade jag runt här hemma, ställde mig i fönstret och ser silverskimmer över Värtan. Då slår det mig fullmåne!
Jag brukar inte vara så känslig för den, men i detta sömnlösa tillstånd dög det gott som förklaring.
Något mer uppsprallad gick jag på upptäcktsfärd i skafferiet och hittade en påse med makens ostbågar som jag hällde upp i plastskålen.
Kollade turlistan till bussarna och skyndade mig, bädda, duscha och iväg. Blev sittande i busskuren, den turen var tydligen borttagen. Jag satt säkert en halvtimme i kuren i det ljumna men grå vädret.
Mot vårdcentralens laboratorie, här skulle lämnas blod och urinprov, undrar just om ostkrokarna satte spår i något prov?
Väl där tar jag min nummerlapp, och passar på att gå på toa för här har de åter igen fått för sig att det är stabiliserande på något vis för själva blodprovet om jag sitter och vilar i 15 minuter.
När mitt nummer kommer upp reser sig ännu en kvinna? Hon ska titta på min nummerlapp? Vi ser nog lite dumma ut när vi upptäcker att vi har samma nummer på kölappen.
Jag irriteras av det osvenska sätt hon på något vis ska klämma sig före till varje pris och jag själv känner att hon kan få gå före mig. Tittar på hennes lapp och ser tidsangivelse och hon var en minut före mig, gå du sa jag. Eftersom det var så jävla viktigt tänkte jag för mig själv.
Sen blir det min tur och jag får Galina eller vad hon nu heter öststatsdamen som gått utbildning, men pratar skitdåligt och har en utstrålning som jag minns från egna besök i öststater, iskall och ointresserad av allt och alla, service vad är det, går det att äta?
Inte verkar hon fatta min provtagning, så jag lämnar tre rör blod istället för 6-8 plus mitt urinprov. Som enligt henne skulle varit två, två säger jag? Så har jag aldrig på dessa år lämnat, ett räcker.
Jag bara lämnade proverna och gick.
Regnet gjorde det det är bäst på regna, bussen kom direkt och mannen som satt mittemot mig hade gylfen helt öppen.
Sa till honom, men han förstod inte eller så hörde han dåligt och jag upprepade och sa det även på engelska och då fattade han. Shit sa han!
Shit happens sa jag!

2 kommentarer på “Shit happens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s