Fläsk

lägget kokar och banankakan är snart klar i ugnen. Brödet på bilden bakade jag igår kväll.
Ibland händer inte mycket på dagen men så får jag ett ryck, knatar ner till torrsoporna och letar lite nya böcker, vi har bokhyllor där folk ställer ner böcker, bara att ta.
Steve Jobs – en biografi
Himla bra att inte behöva köpa den, kanske är det inget jag gillar att läsa, vi får se.
Sen hittade jag lite olika pocketböcker som jag sparar i en stor kasse, de ska med mig till sjukhusets bokhyllor som finns för alla i korridorerna, bara att låna en pocketbok i farten.

Ikväll ska jag be maken hjälpa mig att skura ur kylskåpet, det är på tiden.
Tvättar som vanligt höll jag på att säga, men river man ur sängarna så blir det straffet.

Det är dags att boka fönsterputs, hade tänkt mig att hösten skulle vara igång vid det här laget. Men denna värme … suck inte min favorit precis. Men jag tänker att andra solälskare ska må bättre i vinter om värmen och ljuset stannar längre än normalt.

Nu ska jag ta hand om rotmoset …

10 kommentarer på “Fläsk

 1. Åh det där brödet på bilden bara får mig att sukta. För bara 4-5 år sedan bakade jag för det mesta mitt eget matbröd.
  Innan dess var jag så less på matbröd man köper i butikerna. Och nu är jag där igen. Har gått så långt att jag köper 1-2 sorters matbröd. Tittar på det får avsmak. Lägger det brödbunken. Kastar det efter en vecka. Äter bara hårt bröd. Vill jag inte ha det heller blir jag utan bröd. Men hembakat bröd……det är ju bara hur gott som helst. Tyvärr hinner jag inte med att baka matbröd numera.
  Men när jag ser bilden på dit hembakade bröd kan jag nästan känna den underbara doften av nybakat bröd och känna den ljuvliga smaken av en skiva nybakat och ännu ljummet matbröd med bara en ostskiva på och kanske några gurkskivor. Mums!
  Kramis

  1. Jag känner mig så lycklig inne i ett flow att brödbak. Min mamma hade en mindre bakmaskin som är så lätt att hantera vilket inspirerade mig att baka igen. Jag fick ju en ny stor bakmaskin i 60 års present med allt man kan önska till, men den är tung att bära fram och åter. Min första bakmaskin Electrolux köpte jag som unga och den gav jag vidare till sonens fru när jag fick en ny, nu kan hon baka och böka.
   Gud så jag känner igen din leda på köpt bröd, allt smakar ju likadant, hopplöst industribakat fast de vill låssas något annat.
   Men det går som en dans att baka om man har en maskin, jag har ungefärliga mått i skallen och slänger ihop olika varje gång. Det finns ju så mycket man kan slänga ner, sist tog jag lite grynblandning, linfrö, nyponpulver, litet russinpaket och så blandat mjöl med övervikt på vetemjöl special. Blev väldigt gott.
   Så sätt fart nu! 🙂

   Kram

  2. Önskar så att tiden fanns. Men då jag nästan aldrig är hemma finns ingen möjlighet.
   Pappa brukade baka matbröd hemma så himla gott. Bakmaskiner ville han aldrig använda.
   När mina barn var små bakade min gubbe matbrödet. Många barn, bröd och mjölk gick åt som tusan. 16 limpor per vecka bakade han. Ingen bakmaskin. När barnen växt upp började jag baka matbröd på surdeg. Vilket gjorde att det blev ännu godare. Sen tappade jag intresset.
   Efter skilsmässan bakade jag igen ibland.
   Numera går det inte dessvärre.
   Kram

 2. Bakmaskinen är en förutsättning för mitt bakande, jag har artros i händerna så jag orkar inte knåda, det blir bättre bröd när maskinen knådat degen en längre stund, dessutom är det inte så mycket mer fixande än att hälla ner ingredienserna i rätt ordning. Jäsa och sen bara baka ut på plåt eller i form, tar kanske 15 minuter av handlande, den långa tiden är ju jäsandet och gräddandet. Men är man inte hemma så hjälper inte det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s