Med elmoppe igen

Just nu känns det lite lustigt, vi har varit och köpt en begagnad mindre elmoped till mig. Jo, det är sant jag har en redan, men den går ju inte riktigt in i min hiss och jag blir helt slut av att baxa den in/ut genom hissdörr och porten, så den har bara stått i hallen sedan jag köpte den. Två turer har jag kört med den, så den är verkligen ny, hoppas jag kan hitta en köpare.

Det här att det känns lustigt har mest med min egen känsla av att sitta där som handikappad, jag är ju inte det och så är jag det likväl. Min dröm är att gå till barnbarnets skola och hämta honom när jag vill, nu kan jag det med lilla elmoppen. Den går i promenadtakt så T kan gå bredvid mig hem till bostaden, tänker att vi kan sen när värmen kommer gå ner till stranden, ha med saft och kaffe, mata fåglarna, läsa högt i en sagobok, mina drömmar kanske inte behöver vara drömmar längre, jag kan till och med lämna hem honom till sitt hem.

Igår var vi på restaurang, sonen fyllde år så det blev middag med familj och vänner, så trevligt med lilla fyramånaders bebisen som gnöla en stund, fick bröstet och sov sen på soffan mitt i allt. Grabben snart tre for som en skållad råtta mellan borden med moster i hälarna. Sen satt han också med oss, skötte sig fint. Även jag skötte mig bra, drack en Margeritha drink, det var åratal sedan sist, sånt kan man göra när man inget körkort har, men sen blev det vatten till maten.

Jag saknade T, blev väldigt ledsen när jag kom på att jag inte alls skulle träffa honom under middagen. T levde loppan med sin moster med familj, satt på Friends Arena och roade sig med direktsänd Melodifestival om nu någon missade det? Inte, skulle inte tro det vare sig man ”såg” eller inte ”såg”.

Vi har varit en sväng till min mamma, nu vill hon handarbeta, så jag har köpt garn och virknålar, hon pratade först om en liten kofta till barnbarnet, men insåg nog att det är en liten halsduk med enkla fasta virkade maskor  eller stolpar hon får sikta på. Mycket som inte fungerar efter en stroke, fast man kan se helt normal ut.

Inte hade hon tid med oss inte, de har betalda ungdomar som kommer varje lördag och söndag, komun betalar deras lön och många av de unga utbildar sig sen inom vården. Frågesport, måla, rita, baka, pyssla, promenader, utelekar på sommaren och så hänger de med på utfärder ibland, sånt gör de med de gamla, mycket trevligt. Efter frågesport blev det kortspel ”Finns i sjön” och då åkte vi hem, hon verkar vara nöjd med ungdomarnas sällskap.

Imorgon ska jag till en privat mottagning och ta bort två födelsemärken, ska bli skönt att få det gjort.

Ikväll blir det slöhög i soffan av mig, lite sticka och glo på TV, känner mig trött efter helgen, känns som om det har gått i ett.

3 kommentarer på “Med elmoppe igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s